Taalhuis zoekt nieuwe taalondersteuners

Taalhuis zoekt nieuwe taalondersteuners

ZUTPHEN - Het Taalhuis Lochem-Zutphen is op zoek naar vrijwilligers die anderen willen helpen bij het verkleinen van hun taalachterstand. Dat doen ze door met elkaar aan te sluiten bij wat de taalvrager nodig heeft. Op dinsdag 11 februari is er van 18.30 tot 19.45 uur een voorlichtingsbijeenkomst in de Bibliotheek Zutphen, Broederenkerkplein 2. Medewerkers van het Taalshuis vertellen dan over het werk van de taalondersteuner. Men is van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen. Deelname is gratis.

"Hoe lager de drempel, hoe eerder je met elkaar een basis creƫert van veiligheid en vertrouwen. Beide onmisbaar om iets te kunnen leren en te kunnen groeien. Belangrijk is dat je zelf plezier hebt in taal. En dat je het leuk vindt om een ander mee te nemen in dat plezier en dat je blij kunt zijn met kleine stapjes voorwaarts", is de visie van het Taalhuis.
Binnen het Taalhuis Lochem-Zutphen werken lokale organisaties en bedrijven samen om mensen te helpen die laaggeletterd zijn of een taalachterstand hebben. Daarbij gaat het niet alleen om vluchtelingen, maar ook om in Nederland geboren en getogen mensen die beter willen lezen en schrijven. Laaggeletterdheid betekent dat iemand moeite heeft met lezen en schrijven, of met rekenen. Vaak betekent dit ook dat iemand minder digitaal vaardig is. Als taalondersteuner begeleid je de laaggeletterde in het beter lezen en schrijven.


meer informatie
info@taalhuislochemzutphen.nl
06-25296386