Tijdens Gluren bij de Buren treden lokale artiesten op in huiskamers. Foto: PR
Tijdens Gluren bij de Buren treden lokale artiesten op in huiskamers. Foto: PR Foto:

Gluren bij de Buren viert eerste lustrum

ZUTPHEN - Voor het vijfde jaar op rij zijn Zutphen en Warnsveld het decor voor het huiskamerfestival Gluren bij de Buren. Dat eerste lustrum wordt op zondag 9 februari gevierd met een festivaleditie met maar liefst 215 optredens in 73 huiskamers in alle wijken van stad en dorp. Het gratis toegankelijke festival vindt plaats van 13.00 tot 18.00 uur en wordt daarna afgesloten met een groot Huiskamerfeest in Proeflokalen.

Tijdens Gluren bij de Buren treden lokale artiesten op in huiskamers. Tussen de schuifdeuren met het vloerkleed als podium en de bank als tribune. Van singer songwriter, tot band, tot dichter, tot koor of theatergroep; alles komt langs in het programma van het festival. Wie goed plant kan maar liefst zeven verschillende optredens bijwonen, in de eigen wijk of juist in een wijk die nog onontgonnen gebied is. Na afloop van het dagprogramma start om 19.30 uur in Proeflokalen het Huiskamerfeest. Hier treden meerdere artiesten uit het programma nogmaals op en kan het publiek nog even gezellig napraten over de dag. Ook dit feest is gratis toegankelijk. Het volledige programma is te vinden in de programmakranten, die huis-aan-huis zijn verspreid in Zutphen en Warnsveld of af te halen zijn op verschillende locaties in de stad, en op de website www.glurenbijdeburen.nl/zutphen.

Gluren bij de Buren wordt georganiseerd door Muzehof Centrum voor de Kunsten, Theater Hanzehof, 't Atrium Zutphen en Stadsonderneming Zutphen.