Themabijeenkomst 'Kanker en werk'

ZUTPHEN - Het Oncologie Netwerk Zutphen organiseert maandelijks themabijeenkomsten, bestemt voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten. De tweede bijeenkomst van dit jaar zal plaatsvinden op 11 februari en zal in het teken staan van het onderwerp 'kanker en werk'. Bij uitzondering zal deze bijeenkomst in de avond plaatsvinden.

Imelda Hanselman, loopbaanbegeleider, zal de bezoekers/deelnemers bijpraten over dit onderwerp. Hoe kun je werken aan behoud van werk, werkvermogen en inzetbaarheid als je te maken hebt (gehad) met de ziekte kanker? Wat heb je nodig om te herstellen? Wat heb je nodig om aan het werk te kunnen zijn? Wat is de rol van werk in de fase van behandeling en herstel waarin je momenteel zit? Waar heb je mee te maken als je langer ziek blijft, met name qua wetgeving? Hoe kun je -samen met je werkgever – werken aan je terugkeer naar werk?
Werken is volgens Hanselman "niet je ziekte zijn", werken is "meedenken, meedoen en meetellen". Werken kan volgens haar bijdragen aan beter herstel.

Men is welkom in Wijkcentrum Waterkracht (Ruys de Beerenbrouckstraat 106 ) in Zutphen. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.00 uur, de toegang en koffie/thee zijn gratis.