Stadsonderneming Zutphen introduceert Buurtpost

ZUTPHEN - Stadsonderneming Zutphen introduceert Buurtpost in Zutphen. Met Buurtpost kan iemand zich opgeven als Buurtposter. Deze persoon ontvangt pakketjes van buurtbewoners en brengt deze langs, of buurtbewoners halen de pakketjes op bij de Buurtposter. De Buurtposter is een betaalde baan. Op woensdag 22 januari wordt de samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen stichting Buurtpost en Stadsonderneming Zutphen om 12.00 uur in 't Warnshuus.

Bij Buurtpost is er één vast afgiftepunt voor postpakketjes bij een buurtbewoner, de Buurtposter. Bij deze bewoner kan iedereen zijn pakketjes laten bezorgen. De Buurtposter brengt het bij de juiste persoon thuis of men haalt het zelf op wanneer het uitkomt. Buurtpost is een bestaand concept maar nieuw voor Zutphen. Het is uitgetest en bevalt goed in Eindhoven. Zutphen is de tweede stad in Nederland waar Buurtpost wordt geïntroduceerd.

Buurtpost wil mensen verbinden in hun eigen wijk door buurtbewoners als vast afgiftepunt voor postpakketjes in te zetten. Buurtpost geeft mensen de mogelijkheid een inkomen te verwerven en sociale contacten op te doen. Het doel is om pakketbezorging gemakkelijk en socialer te maken met minder overlast. Bovendien komen op deze manier meer pakketjes op tijd aan en worden er minder kilometers gereden door bestelbussen.


www.buurtpost.nl


Belastingservice FNV

REGIO - Leden van de FNV in Zutphen, Warnsveld, Eefde en Gorssel kunnen vanaf 1 februari online een afspraak maken om hun belastingaangifte van 2019 te laten verzorgen. De belastingservice door vrijwilligers van de FNV vindt plaats in het Warnshuus in Warnsveld in de maanden maart en april. Een online afspraak maken gaat via afspraakmakenfnv.nl. Vanaf 3 februari kan men op deze site terecht. Kies zelf dag en tijd en vul enkele gegevens in. Geen computer? Bel dan op werkdagen met het landelijke FNV nummer 088 3680368. Alleen leden die een nieuwe machtigingscode (betreffende 2019) van de belastingdienst meebrengen en hun BSN, kunnen worden geholpen. Meer informatie: zie afspraakmakenfnv.nl.


Leer over een vitale democratie

ZUTPHEN - Op 16 februari om 15.00 uur houdt Dr.mr. Jaap Gruppelaar een lezing in het Koelhuis met de titel: 'Een vitale democratie: in de leer bij De Tocqueville (1805-1859)'

Deze lezing gaat over de relevantie van de politieke filosofie van Alexis de Tocqueville die de democratie ziet als de bestuursvorm van zijn tijd. Naar aanleiding van een reis door de Verenigde Staten onderzoekt hij de typische problemen van de democratie en op welke manier deze kunnen worden verholpen.

Jaap Gruppelaar studeerde filosofie en geschiedenis in Nijmegen en Leuven en Nederlands recht aan de Open Universiteit. Hij promoveerde in de filosofie met een kritische analyse van Heideggers techniekopvatting. Hij werkt sinds 2006 zelfstandig, momenteel vooral als onderzoeker en editor voor de Coornhert Stichting (www.coornhertstichting.nl)

Aanmelden bij info@filosofiecafe.nl. Voor meer informatie en kosten, zie de website.


www.filosofiecafe.nl


Kaardebol is dementievriendelijk

ZUTPHEN - Van Alzheimer Nederland (namens Samendementievriendelijk) ontvangt de Kaardebol de sticker 'Dementievriendelijk'. Deze zal woensdagmiddag 22 januari feestelijk uitgereikt worden in bijzijn van wethouder Mathijs ten broeke. Verder zal het Bovenkamerkoor een optreden verzorgen. De dementievriendelijk-sticker is mede te danken aan de 42 Kaardebollers die de afgelopen jaren de training 'Dementievriendelijke Kaardebol' hebben gevolgd.

Training
Op woensdagavond 5 februari is de volgende training, voor Kaardebollers die de training nog niet hebben gevolgd en andere geïnteresseerden. In de Bovenkamer (gevestigd in het hoofdgebouw de Kaardebol) ligt een lijst waar men zich kan opgeven, maar men kan ook mailen.


info@deboven kamerzutphen.com