App Stolpersteine Zutphen

ZUTPHEN - De Stichting Stolpersteine Zutphen (SZ) is een crowdfundingactie gestart voor het uitbrengen van een publieke app voor de Stolpersteine Zutphen Stichting en voor de stad Zutphen. Geld doneren kan via: getfunded.nl/campagne/8963-ondersteuning-uitbrengen-app-voor-stolpersteinezutphen.

Voorzitter Anjo Lodewijks vertelt: "Als stichting willen wij voor alle circa Joodse 145 huizen, waar ooit 392 Joodse Zutphenaren woonden, Stolpersteine laten leggen. Probleem is echter dat er tot op heden in vijf jaar tijd voor maar 21 Joodse woonhuizen Stolpersteine zijn gelegd. Om toch alle weggevoerde Joodse bewoners onder de aandacht te brengen (onze taak als stichting) ontstond het idee van een app voor op een mobiele telefoon. Met behulp van deze publieke en gratis app krijgen alle overige Joodse woonhuizen en haar bewoners die aandacht die ze verdienen."

De app werkt volgens het geo-fencing principe: elke vierkante meter locatie kan - via satellietnavigatie - aan een bepaalde websitepagina worden gekoppeld. Dus staande voor een SZ- woonhuis krijgt men alle info over haar bewoners.


Lees verder op pagina 7