Praktijkonderwijs Zutphen is Gezond

ZUTPHEN - Praktijkonderwijs Zutphen is weer een gezonde school. Bewijs daarvoor is het gelijknamige certificaat dat de onderwijsinstelling voor bewegen en sport heeft behaald.

De school besteedt veel aandacht aan bewegen, zegt docent bewegingsonderwijs en tevens buurtsportcoach Henri Roeterdink. Naast voldoende lessen bewegingsonderwijs en zwemonderwijs zijn er veel activiteiten tijdens en na lestijd om de leerlingen enthousiast te maken voor sport. Tijdens de lessen Vrije Tijds Besteding (VTB) en de maandelijkse sportoriƫntatie kunnen leerlingen kennismaken met en proeflessen draaien bij de verschillende clubs of dansscholen in Zutphen. De docent organiseert sportoriƫntaties na schooltijd door lokale sportaanbieders. Iedere dag gaan leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3 een kwartier lopen met hun mentor. Zo kunnen ze even een frisse neus halen en energie opdoen om daarna weer actief met de les aan de slag te gaan. De sportcoach ondersteunt leerlingen naar de sportclubs en komt bij de clubs om zijn adviezen te geven. Voor zijn rol van buurtsportcoach heeft de school voor 2020 ook weer een subsidie van de gemeente ontvangen. "Dit geeft extra kansen voor leerlingen", vertelt Henri.

Wie kennis wil maken met deze school is op zaterdag 1 februari welkom tijdens de Open Dag. Deze is van 10.00 uur tot 14.00 uur.