Acroteams van SZG Zutphen. Foto: PR
Acroteams van SZG Zutphen. Foto: PR pr

Acrogym SZG begint met drie medailles

ZUTPHEN - Zes acroteams van SZG Zutphen hebben zaterdag 18 januari hun eerste wedstrijd gehad in Almelo. En de meiden brachten drie medailles mee naar huis: een zilveren en twee bronzen.

Team Nina, Lieke en Marit (D-jeugd) mocht als allereerste van de hele dag hun oefening aan de jury laten zien. Ze werden beloond met een zilveren medaille. Even later waren Meike, Jasmijn en Zoë (D-jeugd) aan de beurt. Voor Meike was het extra spannend, want dit was haar allereerste acrowedstrijd. Ze behaalde een bronzen ditmaal. Als laatste team in de ochtend waren Florien, Aimee en Zsara (D-junior) aan de beurt. Er was hier en daar ruimte voor verbetering in hun elementen, maar het drietal haalde een mooi puntenaantal.
In de middag was het team van Quinty, Jada en Julia (D-senior) als eerste aan de beurt. Hun oefening zag er netjes uit, maar een foutje vlak voor het einde bezorgde hen behoorlijk wat aftrek. Vlak daarna startten Famke, Bente en Mariët (D-senior) met hun oefening. Met veel uitstraling en strakke elementen lieten ze een erg mooie oefening zien. Ondanks de vele concurrentie sleepten zij vol trots een bronzen medaille in de wacht. Tot slot mochten Hadassah, Iris en Julia (D-senior) hun oefening laten zien. Jammer genoeg gingen twee onderdelen, niet helemaal zoals gepland. Maar verder draaiden de meiden een prima wedstrijd.

Met nog twee plaatsingswedstrijden te gaan kunnen de teams weer hard trainen om hun huidige prestaties te verbeteren.