Honing onder de microscoop

ZUTPHEN - De Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV.) Afd . Zutphen houdt op 23 januari 2020 een lezing, thema is het microscopisch beoordelen van honing. De lezing word gehouden door de heer Arie Kreike , lid van de stichting Nederlandse Commissie voor Bijenproducten.

Verteld wordt hoe de imker zelf de florale herkomst van zijn honing kan herkennen en vaststellen. De lezing wordt gehouden in wijkcentrum Waterkracht . Ruys de Beerenbrockstraat 106 in Zutphen. Zaal open om 19.00 uur start 19.30 de kosten zijn 5 euro inclusief een kop koffie in de pauze .

S.v.p. aanmelden bij l.weenink1@chello.nl of nbv.zutphen@gmail.com. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Albert Weenink via 06 - 284 324 40.


Digitale stads- wandeling

ZUTPHEN - De mooie plekjes van Zutphen leer je pas goed kennen tijdens een stadswandeling met gids. Maar anderhalf uur lopen door de stad is niet meer voor iedereen weggelegd. Daarom zal op maandag 20 januari stadsgids Paul Ploegman mensen meenemen langs de hofjes, de smalle straatjes, langs historische gebouwen en bijzondere plekken door middel van foto's op het grote scherm in De Bornhof.

De gids vertelt verder over de geschiedenis van de stad en haar bewoners. Entree bedraagt 3 euro p.p. dit is inclusief koffie/thee en een sapje in de pauze.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Team Activiteiten & Welzijn op Het Bornhof: ( 06-53675398 of info@sutfene.nl. Het team is op kantoor aanwezig op maandag tussen 13.30 en 16.00 uur en woensdag tussen 9.30 en 12.00 uur.


Volksdans- optreden

ZUTPHEN - De volksdansgroepen de Knupduukses uit Vorden en Wie'j Schotst Vedan uit Barchem komen samen optreden in het Buurtcentrum van het Bornhof aan de Hobbemakade 246 in Zutphen. Geniet van hun optreden met diverse volksdansen en in kledij van ruim honderd jaar geleden op woensdag 22 januari vanaf 14.00 uur. De entree bedraagt 3 euro dit is inclusief koffie/thee en een sapje in de pauze.


Lezing over wijngaarden

WARNSVELD - Groei & Bloei afd. Zutphen nodigt geïnteresseerden uit voor de lezing op maandag 20 januari 2020 door Adam Dijkstra van wijnhoeve De Colonjes in 't Nut in Warnsveld. Aanvang 19.30 uur.

Dijkstra komt vertellen over zijn wijngaarden gelegen op de hellingen van het wijndorp Groesbeek. Op 3 percelen zijn verschillende druivenrassen aangeplant, waarvan witte wijn, rosé, mousserende wijn en rode wijn in eigen beheer wordt gemaakt. Deze wijnen zijn als gevolg van de bodemgesteldheid vol van smaak en mineraalrijk. Zijn wijnen vallen regelmatig in de prijzen bij verschillende internationale wijnkeuringen.
Naast het team van vaste medewerkers biedt de Colonjes de mogelijkheid aan mensen die niet zo vanzelfsprekend in aanmerking komen voor een betaalde functie de mogelijkheid om te werken in een veilige en aangename omgeving. Zo zijn er assistent medewerkers van Pluryn, Kemnade en Stichting op de Toekomst werkzaam op deze bijzondere wijnhoeve.

Introducés en niet-leden betalen 3 euro. Leden en partners van leden gratis. Voor meer informatie raadpleeg de website van Groei & Bloei afd. Zutphen e.o. zutphen.groei.nl of raadpleeg de Facebookpagina.