Cultuuronderwijs voor iedereen

Cultuuronderwijs voor iedereen

ZUTPHEN - Voor de opvoeding van jonge mensen tot volwassenen is cultuuronderwijs onmisbaar. Waar volwassenen een prachtig schilderij van Frida Kahlo en de muziek van Beethoven reeds appreciëren en de waarde hiervan inzien, hebben veel tieners nog geen idee hiervan. Vaak komt het omdat deze lessen op locaties worden gegeven die voor deze doelgroep niet populair genoeg zijn. Daarom biedt Cinemajestic vanaf 2020 twee reeksen aan in het kader van Cultuuronderwijs. Hiermee verwacht men een breed publiek te kunnen bedienen, de volwassenen die reeds bekend zijn met de grootste componisten en kunstenaars, maar ook de tieners die kennis kunnen maken met een prachtig stukje historie. Hieronder een beschrijving van deze twee reeksen, die beide met een 4K Sony projector haarscherp op het grote doek worden vertoond.

The Great Composers
De vier grootste componisten aller tijden, Beethoven, Mozart, Chopin en Haydn, zijn op het witte doek te zien in de bekroonde serie 'In Search of'. De eerste documentaire is te zien op maandag 13 januari met Ludwig van Beethoven, gevolgd door Wolfgang Amadeus Mozart (27 januari), Frédéric Chopin (1 maart) en Joseph Haydn (31 maart). Op de 250ste verjaardag (16 december 2020) van Beethoven wordt het Beethoven-jaar afgesloten met Concerto: A Beethoven Journey.

Arts in Cinema
Vanaf 13 februari wordt voor het eerst een reeks getoond met spraakmakende documentaires over internationale top-exposities en bevlogen kunstenaars. Curatoren en experts geven een toelichting op de getoonde kunstwerken en vertellen je alles wat je wilt weten op een toegankelijke en onderhoudende manier. Deze documentaires zijn verweven met biografieën en bieden exclusieve beelden achter de schermen direct vanuit de musea. De films zijn informatief, toegankelijk en onderhoudend en bieden een meeslepende, filmische reis langs 's werelds meest geliefde kunst en hun makers. Dit seizoen kan je onder andere documentaires over de fascinerende kunstenaars Leonardo da Vinci, Lucian Freud, Gaugain en Boticelli verwachten.

Alle documentaires zijn voorzien van Nederlandse ondertiteling. De kosten per kaartje zijn 10,50 euro.