Nieuwjaarsconcert Excelsior Warnsveld

Nieuwjaarsconcert Excelsior Warnsveld

WARNSVELD - Zondagmiddag 12 januari heeft Excelsior in volle Martinuskerk haar nieuwjaarsconcert gegeven. Natuurlijk werd muzikaal stilgestaan bij de promotie van het orkest tijdens een concertconcours aan het einde van 2019. Twee werken werden nogmaals uitgevoerd, waarbij Queen of the Dolomites weer veel indruk maakte.
Ook bij dit nieuwjaarsconcert was een solist uitgenodigd: deze keer Reinold Broersma op viool. Met orkest soleerde hij adembenemend in de Romance van Johan S. Svendsen en de Czardas van Monti.

Om het verschil in de hout- en koperklank van een harmonieorkest te laten ervaren, voerden beide groepen ook apart een muziekstuk uit. Opmerkelijk was dat een van de eigen leden (zelf een houtblazer) een arrangement van Fantasia in Eco had gemaakt voor de kopergroep. Veel waardering oogstte de uitvoering van A Musical Fantasy van Ennio Salvere. Het swingend einde leverde een daverend applaus op. Nadat dirigent Geert Jan Dijkerman, solist Reinold Broersma en presentator Jurjen Agatz in de bloemen waren gezet, werd het concert besloten met de Radetzky Marsch, waarbij het publiek, net zoals in Wenen, uitgenodigd werd mee te doen.

Excelsior gaat zich nu voorbereiden op een groots bevrijdingsconcert, dat op zaterdagavond 4 april in De Kei gegeven gaat worden.