Afbeelding

Hé het is oké

Er is niemand anders op de hele wereld die zo suf is als jij, of ik of toch allebei.
Gelukkig weet niemand hiervan, toch?
Maar hé het is oké om een half uur voor de spiegel te staan voor het creëren van een nonchalant kapsel.

Is het jou ook ooit overkomen dat de achterkant van je rokje in je panty bleef steken toen je naar de wc ging? En ben je zo in je blote billen nietsvermoedend het feestgedruis weer ingelopen? Ik wel.

En heb je ooit iets heel gênants gezien waar je niet direct op reageerde, waardoor het moment om te reageren steeds verder opschoof, tot het helemaal niet meer gepast was om te reageren?

Heb je ook ooit bij de benzinepomp je oliepeil gecontroleerd en ben je vervolgens (bijna) weggereden met de motorklep omhoog? Met rode wangen keek ik schichtig naar links en rechts. Hij lachte hahaha, ik lachte hèhèhè.

En ach wie heeft er nou nooit gehoor gegeven aan het verzoek van dochter lief om een dropping te organiseren en moest je vervolgens de ouders bellen om te zeggen dat het partijtje wat uitliep (omdat de kinderen een beetje kwijt waren)?

Heb jij ook jaren besteed aan het maken van ingewikkelde traktaties, om er uiteindelijk achter te komen dat er maar één ding is dat alle kinderen lusten? Een zakje chips.

Heb jij ook wel eens een uitnodiging naar de verkeerde gestuurd en probeerde je het recht te praten en werd het alleen maar erger en erger?

En hé het is oké om te kletsen als je bang bent voor stiltes, of te zwijgen uit angst om iets stoms te zeggen en vervolgens inderdaad iets stoms te zeggen, of te praten terwijl er niemand luistert, of te doen alsof je luistert terwijl het hele verhaal langs je heen gaat, of een telefoongesprek lang te denken dat je die andere Hans aan de lijn hebt.

Of heb je wel eens net als ik een WhatsApp bericht naar de man van een goede vriendin gestuurd, omdat ze op dezelfde achternaam in je contactenlijst staan? "Ha lieverdje, zin om vanavond naar de sauna te gaan? Xxx"

Ik wens je een vrolijk, kleurrijk, menselijk 2020.

Jolien Wilmar