Vader en Zoon bij It's Time for Jazz

Vader en Zoon bij It's Time for Jazz

ZUTPHEN - Het gebeurt niet zo vaak dat vader en zoon samen op het podium staan in een professionele jazzsetting. Op dinsdag 14 januari bij It's Time for Jazz wel. Vader en pianist Tom Severino met treedt op met zijn zoon, gitarist Alex Severino. Hun jazztrio Compasso wordt gecompleteerd door percussionist Jeroen de Rijk.

Compasso brengt contemporary jazz met een knipoog naar traditionele Portugese muziek. De muziek uit hun vaderland. Op zoek naar hun roots vermengen zij die muziek met jazzmuziek van vandaag. Melodische lijnen nemen de luisteraar mee op een reis vol herkenbare harmonieën en transparante improvisaties.

Tom's pianospel is sterk beïnvloed door de lyrische stijl van met name Bill Evans. Alex is een virtuoos op zijn instrument en doet qua klank en lijnen denken aan Pat Metheny.

Slagwerker Jeroen de Rijk is een man die met vele grote namen over de wereld heeft opgetreden. Zo werkte hij samen met niemand minder dan Michael Jackson, Bruno Mars, Chaka Kahn, Gino Vanelli en George Duke. En alsof dat nog niet genoeg zegt over iemands kwaliteiten was hij jarenlang lid van de bekende Ijslandse fusionband Mezzoforte. Ook werd hij tot tien keer toe tot beste percussionist van de Benelux verkozen in de Slagwerkkrant.

Het optreden begint om 20.30 uur in de gewelvenkelder van Uffie's aan de Houtmarkt 71 in Zutphen. De toegang is vrij en donaties zijn welkom. Voor meer info zie ook de FaceBookpagina van It's Time for Jazz.