Autisme-

vriendelijke

filmvoorstelling

REGIO/DOETINCHEM – RondomAutisme biedt op verschillende momenten een gezellig samenzijn met als doel nieuwe mensen ontmoeten door middel van gesprekken en activiteiten, informatie uitwisselen, problemen bespreken, gezellig een praatje maken of een spelletje doen. Op 2 januari 2020 draait in De Gruitpoort aan de Hofstraat 2 in Doetinchem de film Hors Normes, de nieuwe film van de makers van Intouchables.

De film is op waarheid gebaseerd. Al meer dan 20 jaar runt Bruno een opvang voor zwaar autistische kinderen met ernstige gedragsproblematiek, die nergens anders terecht kunnen. Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis. Zijn goede vriend Malek leidt met zijn organisatie jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen.

De film start om 20.30 uur. Kaartjes kosten 9,50 euro en zijn te bestellen via de site www.gruitpoort.nl.

Deze autismevriendelijke voorstelling is zoveel mogelijk prikkelarm (met lager volume, geen trailers en zonder pauze) en daardoor meer geschikt voor mensen in het autistische spectrum of hooggevoeligheid. Na de voorstelling is er gelegenheid voor napraten met ervaringsdeskundigen.


www.rondomautisme.nl