Afbeelding
Foto: Picasa

Kerstlichtjestocht CBS Arcade

WARNSVELD - Geen traditionele kerstviering voor de leerlingen van CBS Arcade dit jaar. Ook geen kerstlunch of kerstontbijt met lekkere hapjes. Deze keer werd kerst gevierd op een heel andere manier. De kinderen liepen met zelfgemaakte kerstlantaarns door Leesten en Warnsveld.

In de school werd de stemming er ingebracht met mooie accordeonmuziek. Buiten vertelde de verteller over de keizer die wilde weten wie er allemaal in zijn rijk woonden, waarna groepen kinderen met hun ouders onder begeleiding van een midwinterhoorn op pad werden gestuurd door de wijk. Op verschillende mooi verlichte opritten kwamen zij stukjes van het kerstverhaal tegen, gespeeld door kinderen van de school. Van de aartsengel Gabriël die aan Maria vertelde dat ze een kindje zou krijgen, via de reis van Jozef en Maria, de herberg waar geen plaats meer was, naar de stal waar Jezus geboren zou worden. De kinderen waren getuige van een engelenkoor dat zong over vrede op de aarde, van herders die het kind gingen zoeken en de wijzen die een ster zagen en op pad gingen om het koningskind te zoeken. Ze kregen een soepstengel met blauwe muisjes, want er was een jongetje geboren en genoten van prachtige muziek van viool en cello.

Aan het einde van de tocht kwamen ze weer bij school, waar niet alleen de stal met Maria, Jozef, de pasgeboren Jezus en vrolijke dieren te zien waren, maar waar ook een gezellige kerstmarkt was ingericht. Ouders en kinderen konden daar door de kinderen zelf gemaakte kerstartikelen kopen. Ook was er hier tijd voor een lekkere crêpe of andere lekkere hapjes.

De opbrengst van de kerstmarkt gaat naar Compassion, het goede doel waar Arcade het hele jaar door voor spaart.