De Gelderse cabaretgroep Enge Buren. Foto: Studio Loerijzer
De Gelderse cabaretgroep Enge Buren. Foto: Studio Loerijzer Foto:

Enge Buren presenteert laatste theatershow

ZUTPHEN - De Gelderse cabaretgroep Enge Buren heeft besloten ermee te stoppen. Daarom presenteren zij 'BASTA!', de allerlaatste theatershow. Deze zal tot en met april 2020 in 70 theaters door het land te zien zijn. Vrijdag 10 januari is de show om 20.00 uur is de show te zien in de Hanzehof in Zutphen.

Na 2893 optredens, 7 avondvullende shows, 243 liedjes, 28 dansjes, 156 persiflages, 114 briljante acts, 73 totaal mislukte acts, 1 vuurspuwnummer, 633 Pizza's (Calzone), 1 hit, 16 vechtpartijen, 4 scheidingen, 103 instrumenten, 5 transportbusjes, 43.056 keelsnoepjes, 1.412.354 man publiek,
5 x Lowlands, 34 wetenschappelijke theorieën, 27 benefietoptredens, 283 gebroken snaren, 296 gitaarsolo's, 0 bassolo's, 8 drumvellen en 2567 overige (niet nader te omschrijven onzin) is het 'BASTA!' en begint Enge Buren aan het allerlaatste theaterseizoen.

Uit het immense repertoire van dit unieke trio wordt een geheel nieuw programma samengesteld. Meer dan 25 jaar hilarische, maffe, gekke, absurdistische, gevoelige, kritische liedjes en acts levert een schat aan materiaal op om uit te putten. De grootste hits 'mogen' worden meegezongen, maar ook kleine subtiele liedjes komen aan bod. De een origineel, de ander opgepoetst en aan deze tijd aangepast en ook nieuw werk zal niet worden geschuwd!
De show wordt opgeleukt met beelden en anekdotes uit het rijke verleden van de drie heren. Het publiek wordt interactief betrokken en mag mede de set bepalen. Dit zal gebeuren via social media, alsook op de avond tijdens de voorstelling. De grootste Enge Buren fans wordt de mogelijkheid geboden om nu eindelijk eens die allergrootste hit live mee te zingen! Tevens belichten de heren het thema afscheid op verschillende muzikale manieren, maar bovenal op hun eigen 'Enge Buren' wijze. Want naast het feit dat afscheid vaak droevige emoties oproept is het ook een stap naar een nieuw begin, kortom: 'BASTA!'.

Toegangskaarten via de theaters. Meer informatie over de voorstelling, kaartverkoop en toegangsprijzen op www.impactentertainment.nl