Jo. Foto: PR
Jo. Foto: PR Foto:

Expositie Historisch Holland door NAH-atelier

WARNSVELD - Bij NAH-atelier Zutphen is geschilderd over het thema Historisch Holland. Deze kunstwerken zijn te zien van vrijdag 10 januari tot en met eind februari in 't Warnhuus (Warnsveld).

NAH-atelier is een onderdeel van Siza activiteitencentrum. "In ons atelier werken mensen die op latere leeftijd een hersenletsel (NAH) hebben opgelopen. Veel kunstenaars hebben voordat ze het letsel kregen nog nooit getekend of geschilderd. Het schilderen is voor hen een middel om te ontdekken wat hun mogelijkheden zijn. Het helpt ook bij het proces van verwerking, aanvaarding en bij het terugvinden van zelfvertrouwen. Als een schilderij af is, schrijft de kunstenaar er ook altijd een verhaal bij. Beeld en tekst vullen elkaar aan. Je ziet het niet direct, maar vaak vertelt het schilderij samen met het verhaal hoe het leven is na hersenletsel", zegt één van de organisatoren.

Men kan de expositie van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 22.00 uur bezoeken. Op vrijdag is de expositie van 9.00 uur tot 17.00 uur open. Op dinsdagmorgen van 10.00 tot 12.00 zullen er kunstenaars aanwezig zijn.

Jolanda. Foto; PR
Corita. Foto: PR