Kasper van Kooten. Foto: Anne van Zantwijk
Kasper van Kooten. Foto: Anne van Zantwijk

Cabaretier Kasper van Kooten komt met show 'Speeltijd' naar Zutphen

ZUTPHEN - Dit is het tiende theaterprogramma van de cabaretier, een jubileum. Dit keer niet met fictieve personages, muzikanten of decors, maar slechts met barkruk en microfoon. Voor het eerst kiest Van Kooten voor rauwe stand-up comedy: de naakte waarheid. De première was op woensdag 13 november in De Kleine Komedie in Amsterdam en hij speelt tot eind februari 2020 door het hele land en 18 december – aanvang 20.00 uur - in de Hanzehof in Zutphen.

In Speeltijd deelt Van Kooten de kijk op zichzelf, zijn omgeving en de wereld. Zo werd hij voor het eerst vader en vraagt hij zich in de voorstelling zoal af wat er overblijft van een man zijn speeltijd wanneer hij zelf een kind heeft en zich dus niet meer kan gedragen als eentje. Hoe verdeelt hij de aandacht tussen een lichaam dat merkbaar ouder wordt en een geest die hardnekkig jong blijft doen? Ook de gevoelige onderwerpen worden niet geschuwd. Met zijn herkenbare humor, timing en zelfspot kijkt deze 'tovenaar' (Volkskrant, red.) eerlijker dan ooit naar zichzelf: zijn missers, zijn geluk, zijn genen en zijn verslavingen. Van Kooten trappelt van ongeduld om het podium te bestijgen voor anderhalf uur goudeerlijke comedy, maar of dat genoeg speeltijd is...?

Kasper van Kooten (1971) is een Nederlands acteur en cabaretier. Daarnaast is hij onder meer drummer, zanger, songwriter, componist, arrangeur, auteur en presentator. Hij is vooral bekend van de televisieseries All Stars, Toscane en De co-assistent. Kasper van Kooten maakte tot nu toe negen avondvullende programma's; zes solo en drie met muzikanten. Van deze negen shows werden er maar liefst drie genomineerd voor de VSCD Cabaretprijzen. Zijn stijl wordt gekenmerkt als verhalend, fantasierijk en muzikaal.

Kaarten zijn 19,50 euro per persoon. Met een CJP kaart zijn de kaarten 14,50 euro per persoon. De kaarten zijn via de website te bestellen.


www.hanzehof.nl