Excelsior Warnsveld tijdens optreden in de Buitensociëteit. Foto: PR
Excelsior Warnsveld tijdens optreden in de Buitensociëteit. Foto: PR Foto:

Excelsior geeft 12 januari sprankelend nieuwjaarsconcert

WARNSVELD -Ook in 2020 luidt Excelsior Warnsveld het jaar muzikaal in met een daverend nieuwjaarsconcert in de St. Martinuskerk te Warnsveld.

Het harmonieorkest sloot 2019 zeer succesvol af door op het concours van de muziekbond Gelderland-Flevoland in de Buitensoos in Zutphen, te promoveren naar een hogere divisie. Tijdens het nieuwjaarconcert op 12 januari kan men een deel van het prijswinnende concoursprogramma live beluisteren.

Traditiegetrouw nodigt het orkest een bijzondere solist uit om acte de présence te geven op het eerste concert van het jaar. Dit jaar gaat Excelsior een muzikale samenwerking aan met violist Reinold Broersma. Reinold studeerde viool aan de conservatoria van Groningen, Den Haag en Zwolle. Momenteel is hij concertmeester van de Filharmonie Der Aa in Groningen. Daarnaast geeft hij als viooldocent les aan verschillende muziekscholen. Hij zal onder begeleiding van Excelsior twee stukken ten gehore brengen, waarin zowel zijn lyrische als zijn virtuoze spel prachtig uit de verf komen. Daarnaast speelt Reinold nog een solostuk.
De gehele middag staat onder de professionele muzikale leiding van Geert Jan Dijkerman, de dirigent van Excelsior. Jurjen Agatz, inmiddels een bekend gezicht bij de concerten van het Warnsveldse orkest, zal de presentatie van het programma voor zijn rekening nemen. Het concert begint om 15.00 uur en is vrij toegankelijk.