Verzet inwoners tegen hoge kosten: gemeente besluit tot verplaatsing nieuwjaarsfeest naar Burgerzaal

ZUTPHEN - Het zou een avond anders dan anders worden. Een gezellige avond in de buitenlucht met vuurkorven, muziek, heerlijke hapjes en veel tijd om elkaar te ontmoeten. De Zutphense Nieuwjaarsontmoeting zou 'back to basic' zijn, maar de kosten niet. Deze waren gesteld op tienduizend euro en dat schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat.

Door Alize Hillebrink

Van verschillende kanten klonk onbegrip over het budget van tienduizend euro dat beschikbaar was gesteld voor de Nieuwjaarsbijeenkomst in de buitenlucht op het terrein van de Kaardebol. De gemeente verwachtte van dit bedrag zo'n achtduizend euro uit te geven aan het nieuwjaarsfeest met naar schatting zo'n 550 gasten. Ook tegen de brandende vuurkorven werd geageerd dat deze slecht voor het milieu zouden zijn.

De gemeente trok zich het onbegrip aan en besloot gisteren het feest te verplaatsen naar de Burgerzaal. "Hiermee verandert het kostenplaatje, met name vanwege de horeca-uitgaven. We verwachten nu maximaal 2200 euro kwijt te zijn."

"We hebben geluisterd naar het onbegrip over de kosten," zegt burgemeester Annemieke Vermeulen. "We vinden het belangrijk om juist nu, in financieel krappe tijden, waarin we van iedereen veel vragen, onze inwoners en onze relaties te ontmoeten. De persoonlijke ontmoeting met inwoners en relaties is voor ons van cruciaal belang. Die verbinding staat voorop."

Op 6 januari is iedereen van harte welkom van 19.30 -22.00 uur in de Burgerzaal aan de Lange Hofstraat 4, ingang via de blauwe deuren bij het bordes.