Nieuwscafé

WINTERSWIJK - Het Nieuwscafé in Winterswijk gaat vrijdag 31 januari grotendeels over de Achterhoekse ziekenhuisaffaire. Daarnaast is koffiefabrikant Gerrit Hesselink, winnaar van de 100 procent Winterswijk-trofee, te gast.

Voor de discussie over de toekomst van de Achterhoekse ziekenhuizen Slingeland en SKB zijn drie gasten uitgenodigd. Allereerst ziekenhuisdeskundige Ad Huijsmans, die eerder aangaf dat het nieuwe ziekenhuis aan de A18 in Doetinchem lang geen 200 miljoen euro hoeft te kosten. Daarnaast is Hendrik Jan Mensink uitgenodigd. Hij heeft zich als voorzitter van de stichting Behoud SKB intensief bemoeid met de discussie over de ziekenhuizen. Henk Wubbels is bezig in Doetinchem een vergelijkbare stichting op te richten, om ook het geluid uit de West-Achterhoek te laten horen. Ook hij schuift aan bij het Nieuwscafé.
Gerrit Hesselink heeft tijdens de nieuwjaarsreceptie de 100 procent Winterswijk-trofee gekregen, omdat het 135 jaar oude koffiebedrijf Hesselink een goede ambassadeur is voor Winterswijk. Hij komt vertellen hoe het bedrijf er nu voor staat.
Het Nieuwscafé Winterswijk wordt gepresenteerd door Jan Bart Wilschut en Tanja Kits en wordt vrijdag 31 januari gehouden in Sociëteit Het Pakhuys van 18.00 tot 19.00 uur.