Gert-Jan Bosman in actie rondom Kasteel Vorden. Foto: Ronny Wormgoor
Gert-Jan Bosman in actie rondom Kasteel Vorden. Foto: Ronny Wormgoor

Kasteelcross voor zeventiende keer in Vorden

VORDEN - Op 29 december zal de Kasteelcross van Vorden plaatsvinden. De wielervereniging RTV Vierakker-Wichmond organiseert de cross in het achtkastelendorp al voor de zeventiende keer. De cross zal verreden worden rondom het kasteel aan de Horsterkamp in Vorden. Er zal weer een uitdagend en mooi parcours neergelegd worden van de heren van de vereniging uit Vierakker-Wichmond.

Het eerste startschot zal op deze zondag om 11.00 uur klinken, dan trappen de Masters 40+ af. Aan de start zal oud-profwielrenner Erik Dekker verschijnen. De Europees- en Wereldkampioen in de categorie 50+ zal er op gebrand zijn om deze wedstrijd te winnen, met het Nederlands kampioenschap van twee weken later in zijn achterhoofd. Namens de organiserende vereniging zal Eddy Heuvelink uit Warnsveld aan het vertrek staan. Vervolgens is het om 12.00 uur tijd voor de wedstrijd van de Nieuwelingen, gevolgd door de wedstrijd van de Junioren om 13.00 uur. Renze Makkink uit Hengelo zal het shirt van de organiserende vereniging laten zien tijdens deze wedstrijd. Om 14.00 uur is het aan de dames om hun kunsten te vertonen op het parcours in Vorden.
Het slotstuk wordt verzorgd door de heren Elite, Beloften, Sportklasse en Amateurs. Rens te Stroet uit Keijenborg zal aan de start staan namens de RTV Vierakker-Wichmond. Hij zal het op moeten nemen tegen ex-professioneel veldrijder Eddy van IJzendoorn en het aanstormende talent Thymen Arensman, wie volgend jaar voor team Sunweb uit zal komen.
Daarnaast worden de nummers één en twee van de vorige editie van de Kasteelcross in Vorden verwacht. Kelvin Bakx was Gert-Jan Bosman vorig jaar net iets te slim af in het laatste rechte eind van de wedstrijd. Bakx wist zijn wiel net iets eerder dan Bosman over de finish te duwen, terwijl Bosman zijn overwinning al vierde. Zal er dit jaar weer zo'n mooie ontknoping zijn in de zeventiende editie van de cross?
De kasteelcross is de op één na laatste cross in de Topcompetitie van het Nederlandse veldrijden. Binnen de topcompetitie kunnen renners in acht vooraf geselecteerde wedstrijden, waaronder de wedstrijd in Vorden, punten krijgen op basis van de door hen gereden uitslag. Deze worden verwerkt in een overall Topcompetitie klassement.

Kelvin Bakx tijdens de cross in Vorden afgelopen jaar. Foto: Ronny Wormgoor