Stealing Out Horses. Foto: PR
Stealing Out Horses. Foto: PR

Verfilming Noorse bestsellerroman in première

ZUTPHEN - Liefhebbers van Scandinavische films en literatuur kunnen hun hart ophalen: de film Stealing Out Horses (Paarden stelen) gebaseerd op de gelijknamige bestseller van de Noorse auteur Per Petterson gaat donderdag 9 januari om 15.00 uur in première in het Luxor Theater. Regisseur Hans Petter Moland neemt je mee door de adembenemende landschappen tussen Noorwegen en Zweden en geeft een indringend beeld van de Noorse psyche.

Stealing Out Horses is een aangrijpend verhaal over hoe je nooit aan je verleden kunt ontsnappen. Hoofdpersonage is de 67-jarige Trond (Stellan Skarsgård), die zich na de dood van zijn vrouw terugtrekt in een klein dorpje in het oosten van Noorwegen. Als zijn nieuwe buurman een oude kennis blijkt te zijn, komen er bij Trond allerlei jeugdherinneringen naar boven die hem doen sterken in zijn besluit om zijn dagen alleen door te brengen. Trond zag zijn vriend Lars voor het laatst in de zomer van 1948. Het seizoen dat Trond 15 jaar werd en hij zorgeloze lange zomerdagen doorbracht met zijn vader. Het was ook de zomer waarin hij een andere kant van zijn vader leerde kennen en er een tragisch ongeluk plaatsvond dat hun levens voorgoed zou veranderen.

De film is verder nog te zien op zaterdag 11 januari om 18.30 uur, maandag 13 januari om 20.00 uur, donderdag 16 januari om 20.00 uur, zaterdag 18 januari om 18.30 uur en dinsdag 21 januari om 20.00 uur.

Kaartjes aan de kassa of via www.luxorzutphen.nl.