Vrijwilligers voor 60-plussers

ZUTPHEN - Ben je sociaal betrokken, vind je persoonlijk contact belangrijk en kun je je goed inleven in een ander? Stadsonderneming Zutphen vormt een team van vrijwilligers die in gesprek gaan met 60-plussers.

Het team van vrijwilligers is er om deze 60-plussers te ondersteunen, als ze dat op prijs stellen. Je bezoekt ze bij hen thuis en gaat één-op-één met hen in gesprek. De gesprekken richten zich op activering. Het eindresultaat is dat men handvatten krijgt om het leven te veranderen in de richting die men zelf graag ziet. Het is geen maatjesproject, maar een tijdelijke interventie. Vooralsnog denkt stadsondernemeing aan vier tot vijf gesprekken per 60-plusser.

Kernwaarden zijn gelijkwaardigheid, respect, luisteren, presentie, goed verstaanbaar zijn, uitnodigend. Het team krijgt vooraf een uitgebreide training door een deskundig bureau en professionele begeleiding.

Voor meer informatie bel je met Lex Hemelaar 06 414 435 60 of je meld je aan via info@stadsondernemingzutphen.nl. Na aanmelding volgt een uitnodiging voor een (vrijblijvende) informatiebijeenkomst in februari 2020. Daarna wordt het team gevormd en start de training.