Ritmische Gymnasten SZG Zutphen. Foto: PR
Ritmische Gymnasten SZG Zutphen. Foto: PR

SZG neemt diverse medailles mee naar huis

ZUTPHEN - Op zondag 15 december vond in Twello de eerste plaatsingswedstrijd voor de tweede divisie ritmische gymnastiek plaats. Voor SZG Zutphen deden hier negen selectie meisjes aan mee in verschillende leeftijdscategorieën.

Marit was als eerste aan de beurt met haar baloefening. Voor een eerste wedstrijd heeft ze het erg goed gedaan. Ze was in haar categorie (mini) de enige en behaalde dan ook de eerste plaats. Voor de benjamins kwamen Elin R. en Daniek uit. Ook voor hen was het hun eerste selectiewedstrijd met de bal. Elin deed een goede oefening en eindigde op de vierde plaats. Ook bij Daniek ging het goed. Zij eindigde op de zesde plaats. Ook deden zij alle drie een duo-oefening maar kwamen helaas niet op het podium.

Daarna waren de pre-junioren aan de beurt. Begonnen werd met Elin P. die een erg nette oefening draaide. Hiermee eindigde ze op een tweede plaats. Daarna was het de beurt aan Jill die een heel stuk vooruit gegaan is. Ook zij draaide een mooie oefening en eindigde op de negende plaats. Daarna volgde voor SZG Nina met haar touwoefening. Ze draaide netjes maar had helaas een knoop in haar touw. Hierdoor kreeg ze veel aftrek waardoor ze op een achtste plaats eindigde. Toen was het de beurt aan Jolie om haar touwoefening te laten zien. Zij werkte heel netjes, en is goed vooruitgegaan ten opzichte van vorig jaar. Zij eindigde op een vijfde plaats. Als allerlaatste van de individuele oefeningen was Bette aan de beurt. Hoewel dit niet haar beste oefening was, eindigde zij toch op de eerste plaats! Ook de pre-junior duo-oefeningen werden beloond met podiumplaatsen. Elin P en Jolie behaalden de derde plaats en Nina en Jill behaalden samen de tweede plaats.

Tot slot mocht junior Zsara nog haar bal- en knotsoefening doen. Hoewel dit haar eerste selectie wedstrijd voor ritmische gym was, waren dit prima oefeningen. Er zaten nog wat foutjes in en de oefeningen waren nog niet perfect. Des te groter was de verassing dat zij op de eerste plaats eindigde. Tot slot deden Zsara en Bette nog hun duo hoepeloefening. Helaas was het geluk voor SZG nu op, en waren er veel fouten.

SZG ging totaal naar huis met drie gouden, twee zilveren en een bronzen medaille. m