Herman en Gina Reinders. Foto: Adrie Kemper
Herman en Gina Reinders. Foto: Adrie Kemper

De Klipper Zorg zwaait Herman en Gina Reinders uit

ZUTPHEN - Op 19 december nemen Herman en Gina Reinders afscheid van De Klipper Zorg.

Na een loopbaan in de psychiatrie, het algemene ziekenhuis en vervolgens in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking volgde Herman zijn hart. Hij wilde een ‘uniek’ zorgmodel voor deze mensen. Herman Reinders zet de bewoners centraal en bewaakt de eenvoud in de dienstverlening. Zijn echtgenote Gina Reinders, indertijd ook werkzaam in de gehandicaptenzorg, stond hem vanaf het begin terzijde. Zij zorgde voor de administratie en het financiële gedeelte. Samen vormen Herman en Gina Reinders de grondleggers van De Klipper Zorg.

Bij de renovatie van het Waterkwartier kregen de grote panden in de wijk namen van oude schepen. De Klipper is er een van en Herman werd de ‘stuurman’ van dit wooncomplex. Vanaf 2010 heeft Herman samen met Gina vele uren besteed aan de totstandkoming van De Klipper Zorg. In 2013 kwamen de eerste bewoners wonen aan de Troelstralaan.

Bij de start kon Herman, ondanks de tegenwind, zijn professionele zorgvisie overeind houden. Gezien en gehoord worden, daar gaat het volgens Herman om. De relatie met de bewoners is het uitgangspunt en het vertrouwen staat centraal. Steeds weer het antwoord vinden op de vraag: ‘Wie is die bewoner en wat heeft die bewoner nodig?’ Herman zette door en het Klipperzorg-model kreeg de erkenning. Herman Reinders heeft een gezonde basis neergezet en ‘zijn’ unieke zorgmodel is stevig genoeg om verder te groeien. De locatie aan de Leeuwerikstraat, het nieuwe pand ’t Reesink aan het Reesinkhof en de locatie aan de Troelstralaan vormen tezamen De Klipper Zorg.