Dag van de Korte Film

ZUTPHEN - Op de kortste dag van het jaar, zaterdag 21 december, zet Luxor Theater de korte film in het zonnetje in samenwerking met het Go Short – International Short Film Festival. Het programma bevat de beste korte films van Nederlandse bodem uit het afgelopen jaar. Daarnaast is er een speciaal juniorprogramma. Aanvang 17.00 uur (juniorprogramma) en 18.30 uur (hoofdprogramma).

In de tijd van een speelfilm zie je vijf korte films van talentvolle of zelfs awardwinnende filmmakers. Met onder andere En Route van Marit Weerheijm (winnaar Gouden Kalf voor de Beste Korte Film 2019), The Walking Fish van Thessa Meijer (Nederlandse Oscarinzending voor de Beste Korte Film) en Mind My Mind van Floor Adams (winnaar Publieksprijs Go Short 2019). In het speciaal samengestelde juniorprogramma worden kinderen vanaf vier jaar getrakteerd op negen Europese korte films. Kikkervisjes, slakken, een walvis, een wilde haas en de maan hebben hierin de hoofdrol.

De korte film is spannend, veelzijdig en heeft voor iedereen iets te bieden. Ook is het dé plek waar jong filmtalent zich als eerste aandient. Toch krijgt de korte film vaak weinig tijd op het witte doek. Om in Europa meer aandacht te geven aan korte films vieren we al een paar jaar de Europese Dag van de Korte Film op de kortste dag van het jaar, 21 december.

Kaarten en reserveringen aan de kassa of via www.luxorzutphen.nl