Kerstavond- dienst

ZUTPHEN - Dinsdag 24 december is er een kerstavonddienst om 21.30 uur in de korpszaal van het Leger des Heils, Hagepoortplein 4 in Zutphen. Dienst staat onder leiding van envoy Afke den Hollander. Het koor Intermezzo uit Garderen zal hier haar medewerking aan verlenen. Intermezzo is een begrip in Garderen en werkt regelmatig aan kerkdiensten mee. Koor staat onder leiding van Wim Bouwman. Verder is er veel samenzang van bekende kerstliederen. Er is na afloop koffie/thee of chocolademelk met krentenbrood.


Kerst in de Vredeskapel

WARNSVELD - Op en rond kerst vinden er verschillende activiteiten plaats in de Vredeskapel op het GGNet terrein in Warnsveld. Naast de gebruikelijke vrijdagmiddagvieringen om 16:00 is er 20 december van 17:00-17:30 een concert van Marja de Jong. Zij begeleid op harp verschillende bekende kerstliederen. Daarnaast is er 24 december om 19:30 een kerstnachtdienst m.m.v. Kamerkoor Zutphen. Voorgangers is Jan Willem Hengeveld.


Walburgiskerk 's nachts open

ZUTPHEN - De Walburgiskerk in Zutphen zal in de nacht van 21 op 22 december tijdelijk geopend zijn tot ongeveer 02.30 uur. Dan komt Serious Request Lifeline , de goede doelen loop georganiseerd door radiostation 3FM, door de gemeente Zutphen heen.

Op het 's Gravenhof (voor het gemeentehuis) komt een chequepoint met een aantal activiteiten. Dit is tevens het wisselpunt voor de lopers. Tijdens dit moment worden cheques overhandigd aan de dj's door mensen die zich in hebben gezet voor Serious Request. Alles wordt live uitgezonden via de radio en livestream.

Na de Volkskerstzang is de kerk open tot het einde van Seriuous Request. Publiek kan gratis de kerk bezoeken en genieten van de 20 sprookjesachtig verlichte kerstbomen, die in het kader van het Kerstbomenfestival zijn versierd door 20 culturele en maatschappelijke organisaties.