Foto: PR
Foto: PR Foto:

Samen koken en eten in Waterkracht

ZUTPHEN - Is het een huiskamer? Is het een buurthuis? Is het een restaurant? Wijkcentrum Waterkracht is alles-in-1. Elke woensdag en donderdag kun je bij Eetlokaal Waterkracht terecht. Onder professionele begeleiding kookt een team van vrijwilligers een goed en betaalbaar driegangenmenu dat ze voor 9 euro serveren aan de gasten in het restaurant. Zin om te komen eten, alleen of samen met anderen? Zin om te helpen met koken of in de bediening? Het kan allemaal bij Waterkracht.

Elke twee weken staat er een nieuw menu op de kaart. Waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van reststromen en verse duurzaam geteelde producten uit de regio. Altijd is het een gezonde maaltijd met een verrassende combinatie van smaken. Op woensdag is er rond 18.30 uur een tafel waar je aan kunt schuiven als je niet alleen wilt zitten.

Het driegangenmenu in Waterkracht kost 9 euro. Wie meer kan missen, kan voor 10 euro een uitgesteld etentje (inclusief drankje) doneren voor een ander. Wie het hard nodig heeft en het zelf niet kan betalen, kan dan gratis terecht voor een etentje. Ken je iemand die zo'n etentje goed kan gebruiken? Stuur ze dan langs bij Waterkracht. Voel je niet bezwaard om er gebruik van te maken: Het Waterkracht-team vindt het niet raar en je bent zeker niet de enige die er gebruik van maakt.

Vrijwilligers in alle kleuren en smaken koken en doen de bediening. Het team kan nog versterking gebruiken. Dus kom een keer langs of stuur een mail naar post@wijkcentrumwaterkracht.nl. Ook tieners zijn van harte welkom om te komen helpen in de keuken en in de bediening.

Op de laatste vrijdag van de maand is er Samen Eten in Waterkracht. Dan is iedereen welkom om gratis te komen eten. De enige voorwaarde is dat je zelf iets lekkers meeneemt voor op de grote buffettafel. Het is elke keer een groot feest om elkaars gerechten te proeven, nieuwe smaken te ontdekken en gezellig samen te genieten. In verband met de kerstvakantie is de eerstvolgende Samen Eten al op vrijdag 20 december.