Kerstboom in Warnsveld straalt volop dankzij inwoners

WARNSVELD - Wat begon met een oproep op Facebook voor een kerstboom in Warnsveld door Dierenweide 't Spiker, eindigde een week later met een stralende kerstboom in Warnsveld.

Door Alize Hillebrink

De gemeente Zutphen plaatst geen kerstbomen meer in Zutphen en Warnsveld in de openbare ruimte. Een bezuinigingsmaatregel die de gemeente 3.700 euro oplevert. "Het was erg schrikken toen ons ter ore kwam," zegt Hans van Geel van Dierenweide 't Spiker.

De Warnsveldse inwoners lieten het niet bij zitten en plaatsten een oproep op Facebook. In korte tijd stroomden de donaties en giften binnen van donateurs, particulieren, buurtvereniging Dorskampkwartier, de Dorpsraad, Zomerfeesten Warnsveld, het Hart van Warnsveld (sponsoren van de Warnsveldse Boys) en nog een aantal andere gulle gevers uit Warnsveld.

De boom werd gekocht bij Hoveniersbedrijf Luijendijk. Samen met vrijwilligers van de Dierenweide en de groenspecialist werd de boom afgelopen maandag opgezet. "Het blijkt dat de Warnsveldse samenleving is sterk en de saamhorigheid groot is," vervolgt Van Geel. "We hebben laten zien dat het lichtpunt in donkere dagen niet verdwijnt uit het hart van Warnsveld. We zijn iedereen die heeft meegeholpen dit voor elkaar te krijgen heel dankbaar."