McDonald's Zutphen gaat strijd aan tegen zwerfafval

ZUTPHEN – McDonald's Zutphen heeft een elektrische vrachtfiets aangeschaft om zo de strijd aan te gaan tegen het zwerfafval in de wijde omgeving van het restaurant.

Als grootste restaurantketen ter wereld heeft McDonald's de verantwoordelijkheid en kans om een bijdrage te leveren aan de meest urgente maatschappelijke en milieu-uitdagingen van deze tijd, zoals het tegengaan van klimaatverandering, vermindering van afval en (voedsel)verspilling. De restaurantketen doet dat door in te zetten op goed inzamelen van afval, bronscheiding in de restaurants en na-scheiding van het restaurantafval en het verminderen en verduurzamen van de verpakkingen.

Als onderdeel van de verbeteringen is in Zutphen een duurzame vrachtfiets aangeschaft om iets te doen tegen het zwerfafval. Franchisenemer Henk Koning: "Zwerfafval is ons, en onze gasten, een doorn in het oog. Onze buitenmedewerker zal met deze duurzame vrachtfiets dagelijks een ronde maken in de wijde omgeving van ons restaurant aan de Hermesweg om zo de omgeving schoon te houden. Het aanpakken van zwerfafval is een verantwoordelijkheid die wij al jaren nemen. Zo hebben we voldoende slimme prullenbakken geplaatst en zijn dagelijks druk met het opruimen van afval ruim rond ons eigen terrein. Ondanks al deze maatregelen zien we nog te vaak dat mensen hun afval gewoon op straat gooien."

Ook de sigarettenpakjes, blikjes, chips zakjes en andere verpakkingen worden opgeruimd, aldus Koning. "Of het nou bij ons gekocht is of bij de supermarkt of benzinestation in de buurt, wij ruimen al het afval op en de elektrische vrachtfiets zorgt ervoor dat wij dit op een snelle en duurzame manier kunnen doen. Wij nemen onze verantwoordelijkheid en hopelijk volgen er meer ondernemers in de regio."