De 'roep' van de midwinterhoorns klinkt op 20 december vanaf de omloop van de Wijnhuistoren. Foto: PR
De 'roep' van de midwinterhoorns klinkt op 20 december vanaf de omloop van de Wijnhuistoren. Foto: PR

Kort

Kerstklokken

ZUTPHEN - Op het schemermoment, dat in de langste nachten van het jaar over Zutphen valt, houdt de Stichting Vrienden van het Wijnhuiscarillon haar traditionele concert: Kerstklokken en midwinterhoorns. Het concert is op zaterdag 20 december van 16.00 tot 17.00 uur te horen.

De midwinterhoornblazers uit het Twentse Borne (Boornse Mirreweenterhoornbloazers) brengen samen met het carillon van de Wijnhuistoren, bespeeld door stadsbeiaardier Frans Haagen, kerstmuziek ten gehore. Het sonore geluid van de midwinterhoorns klinkt vanaf de omloop van de Wijnhuistoren.
De essentie van het midwinterhoornblazen is dat er op elkaar gereageerd wordt. In Zutphen komt de reactie van het Wijnhuiscarillon.


'Alleen maar even kijken'

ZUTPHEN - In 't Atrium aan de Martinetsingel 19 in Zutphen zijn op zondag 22 december (kerstvakantie) muzikale kindervoorstellingen.

'Alleen maar even kijken' is een vrolijke muzikale vertelling en die wordt twee keer gespeeld door Ron Vernout en Tessa Valstar.
Het gaat over de reiger, die midden in de nacht op zoek gaat naar de kikker. Naar een verhaal van Toon Tellegen. Voor kinderen van 4 tot 7 jaar. De speelduur bedraagt circa 30 minuten.
De aanvangstijden zijn om 11.00 en 13.00 uur en de entreeprijs bedraagt 6,50 euro. Reserveren (aanbevolen) kan via info@atriumzutphen.nl of tel. 06-14453708.


Swingende retrojazz

ZUTPHEN - Jazz & So brengt in de serie 'Jazz at the Peacock' op zondag 15 december een band die al eerder te gast was in Zutphen en op veler verzoek terugkomt: de vijfkoppige vintage band Daddy to the Rescue. De band is van 14.30 tot 17.00 uur te zien bij De Pauw in Warnsveld.

De band speelt swing, blues, jump'n jive en boogie woogie uit de veertiger en vijftiger. De bezetting (met piano, tenorsax, contrabas, gitaar en slagwerk) is al jaren hetzelfde en dat betekent dat de vijf bandleden feilloos op elkaar zijn ingespeeld. Met een enorme drive en tomeloos enthousiasme weten ze iedere zaal moeiteloos aan zich te binden. Grote troef van de band is Arjen Verhoeff, een van Nederlands betere boogie-pianisten.
Entree 8,50 euro. Voor meer informatie, zie jazzandsozutphen.nl.


Concert 'Sing Noël'

KRANENBURG/VORDEN - In de sfeer van een indrukwekkende kersttentoonstelling met kerststallen uit verschillende landen, zal Gospelkoor Inspiration-Vorden woensdagavond 18 december een adventsconcert geven in het Heiligenbeeldenmuseum te Kranenburg (Vorden). Het concert begint om 19.30 uur.

Al meer dan veertig jaar zingt het gospelkoor op diverse plaatsen in de Achterhoek, in onder andere kerken, ziekenhuizen of andere tehuizen.
Met circa dertig leden uit de regio weet het koor op steeds weer verrassende wijze liederen met een boodschap voor het voetlicht te brengen. Een breed scala aan gospelliederen in verschillende stijlen en talen die mensen licht of inspiratie geven.
Dankzij het enthousiasme van dirigent Piet Piersma uit Vorden en soms door de ondersteuning van orkestbanden wordt samen zingen een echte. Het uitgangspunt van dit koor is, te werken aan kwaliteit en zo mogelijk vier- of meerstemmig te zingen.
Entreeprijs is 5 euro. Kinderen onder de twaalf jaar en museumkaarthouders hebben gratis toegang.