FC Zutphen speelt laatste wedstrijd voor de winterstop tegen DVE Trajanus

ZUTPHEN - FC Zutphen gaat in de laatste wedstrijd voor de winterstop op bezoek bij DVE Trajanus in Nijmegen. De wedstrijd begint om 14.30 uur op het sportpark Staddijk-zuid. De ploeg uit Nijmegen is thuis een lastig te nemen tegenstander. Dat ondervond OVC'85, dat met een punt achterstand op FC Zutphen tweede staat, afgelopen zaterdag. De ploeg scoorde al na enkele minuten, maar wist de 0-1 voorsprong met moeite over de streep te trekken, en daardoor 3 belangrijke punten mee naar Oosterbeek te nemen. Trajanus neemt de elfde positie in met 8 punten uit 11 wedstrijden, en heeft de punten dus hard nodig.

Het zal voor FC Zutphen weer een geheel andere wedstrijd worden dan afgelopen zaterdag tegen DVOV. De ploeg scoorde het eerste half uur 5 keer met uitstekend voetbal. Het is het voetbal dat de beide trainers, Arthur Isselman en Ido te Loo, graag willen zien. Snel en goed combinatiespel met veel positiewisselingen, en spelen als een team en niet als elf individuele spelers. Dat moet het DNA van FC Zutphen worden, zoals beide trainers dat noemen. Deze spelwijze wil men samen met de technisch coördinator zo veel mogelijk overbrengen bij de andere teams, met name in de jeugdafdeling. Zo probeer je met elkaar het spel op een steeds hoger niveau te krijgen.

Mooie uitgangspunten, maar er zijn ook wedstrijden bij waar er volop om iedere meter gestreden moet worden. DVOV was een ploeg die zelf wilde voetballen, maar ook de tegenstander daarvoor gelegenheid gaf. In wedstrijden, zoals tegen Trajanus, zal dat er anders aan toegaan. Ook dan zal een goede speelwijze gevonden moeten worden, en worden er weer andere kwaliteiten van de spelers gevraagd.

FC Zutphen zit inmiddels in de luxe positie dat er sprake is van een brede selectie met, op dit moment, weinig blessures. Vaak houdt dat ook verband met de plaats op de ranglijst. Het is daarbij wekelijks mogelijk de samenstelling van het basis team aan te passen aan de kwaliteiten van de tegenstander. Want het is ook van belang om steeds weer met de druk te kunnen omgaan. Mentale weerbaarheid van de individuele speler speelt daarbij een grote rol.
Na deze wedstrijd gaat de competitie op 25 januari weer verder met de uitwedstrijd tegen Zelos in Zelhem.