Koopzondag en sprookjesparade

Vervolg van voorpagina

ZUTPHEN - "Het wordt een bijzondere dag uit voor het hele gezin, er is ontzettend veel te zien en te doen", aldus Mark Schuitemaker, directeur van Zutphen Promotie. "Vorig jaar was een goede eerste start met een enorme opkomst en een gezellige sfeer. Dit jaar hebben we de samenwerking gezocht met onder meer productiebedrijf Fabelfactory om de sprookjes naar een hoger niveau te tillen. Zij hebben verschillende voorstellingen ontwikkeld en komen met professionele acteurs naar Zutphen om er samen met onze winkeliers en horecaondernemers een groot feest van te maken."

Sprookjesstad is niet alleen een evenement met voorstellingen en sprookjesfiguren, ook de winkels zijn geopend en in zowel de Laarstraat als de Spittaalstraat zijn er gezellige markten. Op verschillende plekken in de stad zijn er sfeervolle buitenbarren en ook in de horecagelegenheden kunnen bezoekers terecht voor een hapje en een drankje. De winkels en markten zijn geopend tot 17.00 uur. Om 17.00 uur trekken de sprookjesfiguren met elkaar in een Sprookjesparade door het centrum, van de Beukerstraat op de Groenmarkt waar ze vervolgens worden uitgezwaaid om hopelijk volgend jaar weer terug te keren!

Welk sprookje vind je waar?
De Groene Draak - Stationsstraat;
Pinokkio - Nieuwstad;
Assepoester - Korte en Lange Hofstraat;
Hans & Grietje - Turfstraat, Beukerstraat, Korte Beukerstraat, Frankensteeg;
Sneeuwwitje - Beukerstraat, Schupstoel, Vaaltstraat, Sprongstraat, Houtmarkt;
LARP-kamp & Rapunzel - Zaadmarkt;
Japie en de Bonenstaak - Pelikaanstraat;
Roodkapje - Spittaalstraat;
Alice in Wonderland - Laarstraat;
Frozen - Groenmarkt;
Prinses op de erwt - Polsbroek;
Overige: eenhoorncircuit (Heukerstraat), Zeldzaam Mooi Markt (Laarstraat).

Op de dag zelf worden plattegronden met het programma uitgedeeld. Deze zijn ook enkele dagen van tevoren verkrijgbaar bij onder andere de VVV. Sprookjesstad Zutphen is een samenwerking tussen Zutphen Promotie, Binnenstadsmanagement en vele ondernemers (winkeliers, horecaondernemers, e.a.). Het volledige programma wordt de komende dagen vermeld op de website.


www.sprookjesstadzutphen.nl