Kerstfilm in De Wijngaard

ZUTPHEN - Op donderdag 12 december draait in De Wijngaard de beroemde kerstfilm 'Joyeux Noel'. Deze film is al jaren een topper en is genomineerd voor een Oscar. De titel luidt vertaald: Vrolijk Kerstfeest. En dat voor een film die tijdens de Eerste Wereldoorlog speelt. Om 19.30 uur staat de koffie klaar, waarna om 20.00 uur de film begint. Na afloop staat er een drankje klaar.

Het Filmcafe is een nieuw initiatief in De Wijngaard waarbij in het seizoen 2019/2020 vier keer een bijzondere film draait. Elke film is met zorg uitgekozen zodat de bezoeker zeker weet dat er een film met diepgang of extra waarde op het programma staat. Op 13 februari staat 'The Constant Gardener' gepland en op 16 april 'The Broken Circle Breakdown'.

Entree 5 euro (inclusief koffie en drankje). Voor meer informatie, kijk onder 'Filmcafé' op de website.


www.pknzutphen.nl


CDA Zutphen-Warnsveld houdt inloopspreekuur over overlast

WARNSVELD - Op woensdagavond 11 december houdt het CDA Zutphen-Warnsveld een speciaal inloopspreekuur over overlast in de woonomgeving. Dit vindt plaats van 19.00 tot 20.00 in 't Warnshuus, Dreiumme 43 in Warnsveld.

Hondenpoep in het park, zwerfafval op straat, geluidsoverlast, stookoverlast, hangjongeren… Het zijn voorbeelden van overlast die kunnen leiden tot ergernis en stress. Ervaart u uw woonomgeving daardoor als minder prettig dan voorheen? Dan gaat CDA graag in gesprek. Ook hoort men graag wat de politiek, handhavers, verhuurders en andere instanties hier volgens inwoners aan kunnen doen. Want de aanpak van overlast is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Fractievoorzitter Hein Brunsveld zal bezoekers te woord staan. De koffie en thee staan klaar.


Amnesty schrijfactie in Zutphen

ZUTPHEN - Traditiegetrouw organiseert Amnesty rond de dag van de Mensenrechten een actie om brieven te schrijven naar mensenrechtenactivisten die onterecht in gevangenschap leven; Write for Rights. Met deze schrijfactie zijn in de loop van jaren vele onterecht vastzittende mensen vrijgelaten en mensenrechten meer op de kaart gezet. De Protestantse gemeente Zutphen biedt in Zutphen ook de gelegenheid mee te doen aan deze wereldwijde actie.

Op zondag 8 december van 11.00 tot 14.00 uur kan na de kerkdienst in De Wijngaard onder het genot van een kop koffie of thee geschreven worden en op dinsdag 17 december kan men 's avonds van 19.00 uur tot 20.30 terecht in de Walburgiskerk, tussen de verlichte kerstbomen van het Kerstbomenfestival.