Vijfduizend euro donatie voor Taka Tuka

ZUTPHEN - Het Oranje Fonds sluit met haar motto: "Een samenleving waarin niemand er alleen voor staat" goed aan op project Taka Tuka. Het Oranje Fonds, die Koning Willem- Alexander en Koningin Máxima als beschermpaar heeft, streeft naar een samenleving waarin niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen.

Iedere maandagavond komt een groep jongeren samen in wijkcentrum Waterkracht in Zutphen. Na het samen koken van een maaltijd volgt een theaterles. In de lessen ligt de nadruk op taal: voor Nederlandse jongeren om jezelf te leren uit te drukken en te presenteren, voor jongeren die nog niet zolang in Nederland zijn om de taal op een speelse manier eigen te maken. Initiatiefnemer Inès Kok: "Taka Tuka is een eiland waar jongeren zich even op kunnen terug trekken om plezier te hebben, vrienden te maken en persoonlijk te groeien. Er komen hier jongeren van allerlei achtergronden die elkaar vinden in spel en muziek. De verschillen leveren veel grappige gesprekken op en ik zie ze elke week een beetje losser worden".
De bestuurder van Stichting De Talentstrateeg bezocht dit project die zij als Stichting mede mogelijk maken. "De Nederlandse jongeren en jongeren die naar ons land gevlucht zijn vertellen heel open over hun leven. Een van de jongeren zei: 'Ik heb in deze groep een familie gevonden.' Deze woorden zetten mij aan het denken. Ik ben trots op onze projectwerker die zich inzet voor deze jongeren en ze een thuis geeft."
Naast het Oranje Fonds is dit project mede mogelijk gemaakt door het Coöperatiefonds van de Rabobank, Gemeente Zutphen en het Torenfonds.