Gipsy gitarist Paulus Schäfer en altist Jacco van Santen. Foto: PR
Gipsy gitarist Paulus Schäfer en altist Jacco van Santen. Foto: PR Foto:

Gitarist Paulus Schäfer brengt gipsy jazz

ZUTPHEN - Op dinsdag 10 december is er bij It's Time for Jazz een zeer virtuoos kwartet te gast met Sinti muziek. Het concert bij Uffie's aan de Houtmarkt 71 start om 20.30 uur en de toegang is vrij. Donaties zijn welkom.

De meest interessante muziek ontstaat vaak door de combinatie van verschillende stijlen en muzikanten uit verschillende tradities. De gipsy muziek staat bekend om dit bijzondere vermogen tot samenvoegen en symbiose, met behoud van de unieke sound. De getalenteerde Paulus Schäfer uit Nuenen-Gerwen brengt dit tot een nieuw hoog niveau door samenwerking met bekende namen uit de jazzwereld.

In dit project is dat met saxofonist Jacco van Santen. Deze muzikale zoektocht leidt tot een opleving van de bebop van altist Charlie Parker in een uniek Gipsy Jazz jasje. Jacco maakt hierbij gebruik van zijn bijzondere kunststof Grafton saxofoon, het model waar Charlie Parker een aantal briljante opnamen mee heeft gemaakt in de jaren '50. Verder werken mee aan dit optreden pianist Pieter van Santen en bassist Noah Schäfer.

Meer informatie vindt men op de Facebookpagina 'It's Time for Jazz'.