FC Zutphen (zat.) speelt de topper tegen ESA in Arnhem

ZUTPHEN - Op zaterdag 30 november aanvang 14.30 uur staat de belangrijke wedstrijd tussen ESA en FC Zutphen op het programma. ESA staat op de derde plaats met 2 punten achterstand op de koploper FC Zutphen. ESA is net als FC Zutphen een grote vereniging met veel jeugd. Men probeert al jaren promotie te bewerkstelligen naar de 2e klasse. Maar tot nu toe is dat, ondanks het feit dat men steeds om de bovenste posities mee doet, niet gelukt. Afgelopen zaterdag werd met 2-5 gewonnen in de lastige uitwedstrijd bij DVE- Trajanus in Nijmegen. Na een 2-2 stand wist ESA pas in het laatste kwartier de tegenstander op de knieƫn te krijgen.

FC Zutphen gaat in Arnhem een pittige tegenstander tegemoet. In de competitie tekent zich het verschil tussen de bovenste 5 ploegen en de rest zich langzamerhand af. Het verschil tussen koploper FC Zutphen en nummer 5 VV Dieren bedraagt slechts 4 punten. Daar tussen in staan OVC "85, ESA en het verrassende Zelos, dat afgelopen zaterdag sportclub Eefde versloeg. ESA heeft een goed voetballende ploeg die zeker op eigen grond een lastig te kloppen tegenstander is.

Het team van FC Zutphen zal in deze wedstrijd moeten laten zien wat het waard is. Er zijn geen grote blessures, dus de technische staf zal op basis van de vorm van de spelers kijken wie zaterdag in de basis zal spelen. Niek Bakkerweerd scoorde zaterdag twee keer, maar was nog niet erg tevreden over zijn vertoonde spel. Zelf kritiek is altijd goed, omdat een speler steeds bezig moet zijn met wat er niet goed gaat en hoe hij zich kan verbeteren. En dat zal voor alle jongens gelden, inclusief de technische staf. Want zij zijn verantwoordelijk voor de spelwijze en de opstelling.

FC Zutphen zal met overtuigend spel en volledige concentratie deze tegenstander tegemoet moeten treden. Daarbij staat het teambelang voorop. Er zijn nog drie wedstrijden voor de winterstop, en de gehele brede selectie inclusief trainers, leiders en medisch verzorgers zullen een hecht team moeten gaan vormen.

Tweede elftal
Dat geldt ook voor het tweede elftal. Deze jongens boeken de laatste wedstrijden prima resultaten, en ze zijn nog ongeslagen. Men neemt de tweede positie in met 8 punten achterstand op de koploper Otterlo. Men ligt echter een wedstrijd achter, en die wordt zaterdag om 17.00 uur ingehaald in Malden tegen Juliana "31. De achterstand kan dan worden teruggebracht tot 5 punten, waarna de jacht op de koploper definitief kan worden geopend.