Warnsveldse jeugd gaat koken voor de toekomst van Colombiaanse jongeren

Warnsveldse jeugd gaat koken voor de toekomst van Colombiaanse jongeren

WARNSVELD - Op zondag 1 december kan men de Colombiaanse kinderen aan een koksopleiding helpen door eten te kopen in de hal van de kerk in Warnsveld.

In Colombia komen veel jongeren niet uit de problemen als ze geen vak leren. Werken en daardoor deel uitmaken van een betere samenleving voorkomt voor kinderen in Bogota dat ze verder wegzakken in het moeras van drugs en criminaliteit. Daarom is daar Stichting Kleine Arbeider opgericht om kinderen
de gelegenheid te bieden een vak te leren, waaronder een koksopleiding.

De Warnsveldse jeugd wil daaraan een steentje bijdragen. Kerk in Actie, een landelijke organisatie die wereldwijd projecten initieert, brengt dit project graag onder de aandacht. Géke Botter, jeugdwerker vanuit de Warnsveldse Martinuskerk heeft het initiatief genomen om voor dit project een actie te organiseren.
Harry Renneboom van kookstudio Beter-Koken.nl begeleidt de jongeren bij het koken.

Op zaterdag 30 november worden de voorbereidingen getroffen met een team jongelui in de keuken op de Lage Weide 15. Op de zondagochtend erna wordt de laatste hand gelegd aan de empanada's met salade (Colombiaanse lekkernij). Op zondag 1 december vanaf 11.00 uur kunnen deze lekkernijen afgehaald worden onder de toren van de Martinuskerk, voor 10 euro per persoon.

Ook een steentje bijdragen aan dit mooie initiatief? Stuur een mail met de bestelling/aantal personen.


g.jonkbloed@upcmail.nl