Sinterklaas- activiteit bij Kinder- boerderij de Schouw

ZUTPHEN - Op zondagmiddag 1 december van 14.00 uur tot 16.30 uur wordt er bij Kinderboerderij de Schouw aan de Schouwlaaksweg 2 in Zutphen een Sinterklaasactiviteit georganiseerd. Kinderen kunnen knutselen, meedoen aan een pietenparcours, (waar ze een diploma voor krijgen) knuffelen met de dieren in de knuffelhoek (onder begeleiding) en pepernoten bakken. En natuurlijk zijn er pieten aanwezig die wat lekkers uitdelen. Kosten voor de activiteiten zijn 2 euro per persoon.


Kerstconcert Kamerkoor

ZUTPHEN - Kamerkoor Zutphen geeft een Kerstconcert genaamd 'Morgenstern der Finstern Nacht' op zondag 22 december in de Martinuskerk in Warnsveld . Aanvang 14.30 uur.

Het koor verwelkomt iedereen graag bij haar kerstconcert waarbij men kan luisteren naar een programma met muziek uit de Italiaanse en Spaanse Renaissance, Duitse romantiek en bewerkingen door David Willcocks. Het concert staat onder leiding van dirigent Joop van Goozen en medewerking wordt verleend door Fons Kronenberg (orgel).

De entree is gratis, maar een ruimhartige gift wordt zeer op prijs gesteld. Meer informatie over het koor is te vinden op de website.


kamerkoorzutphen.nl


Moderne jazz

ZUTPHEN - Dinsdag 3 december komt de Kroatische gitarist Ratko Zjaca een optreden verzorgen bij It's Time for Jazz in de Uffie's gewelvenkelder aan de Houtmarkt 71 in Zutphen. De avond begint om 20.30 uur en is gratis toegankelijk. Vrijwillige donaties zijn welkom.

Ratko is een zeer begaafd gitarist. Zijn favoriete muziekstijl is de moderne jazz. Hij studeerde aan het Rotterdams conservatorium en in New York. Ontving masterclasses van grootheden als Joe Pass, Pat Metheny en Mike Stern. Zo ontwikkelde hij zijn eigen stijl waarmee hij al diverse cd's opnam met o.a Steve Gadd, Randy Brecker en vele anderen. Hij won diverse prijzen w.o. Beste gitarist van Zuid-Amerika en zijn album 'Don't try this anymore' ontving een prijs voor beste jazzproductie in Italiƫ. En onlangs ontving hij ook nog een grote prijs voor compositie en artistieke expressie van de Kroatische compositie sociƫteit.

Op de bas neemt hij mee de uit Suriname afkomstige Johnny Tevreden. En op drums komt Taco Gorter mee voor een subtiele maar stevige ritmische ondersteuning.

Meer info zie de FaceBookpagina It's Time for Jazz" van organisator en host Frank Ong-Alok.


Sinterklaas- feest in De Uitwijk

ZUTPHEN - Zaterdag 30 november organiseert activiteitenteam De Uitwijk een spetterend Sinterklaasfeest in Buurtcentrum De Uitwijk op de Brink in Zutphen. Om 13.00 begint het feest en kunnen de kinderen genieten van een poppenkastvoorstelling en rondritten door Zutphen met de 'Sint Express', springen en glijden in het aquarium en zijn er vele lekkere verrassingen. De Sint en zijn Pieten komen om 13.30 uur aan met de Sint Express en het feest duurt tot 16.30 uur. De hele middag is geheel kosteloos en wordt mogelijk gemaakt door Wensfonds Ieder1 en Activiteitenteam De Uitwijk.