Afbeelding

Tristan Botteram

Downhiller - 18 jaar - Afkomstig uit Doetinchem

Alhoewel ik niet al mijn doelen heb kunnen behalen dit downhill-seizoen, was 2019 een erg leerzaam jaar op de fiets. Omdat ik gepromoveerd ben van Junior- naar het Elite Men-klassement, was de overstap erg groot. Daarnaast heb ik veel mechanische problemen gehad, waardoor ik niet alles heb kunnen laten zien tijdens de wedstrijdweekenden. Toch kijk ik positief terug op het aantal podiumplekken dat ik heb behaald aan het eind van mijn seizoen, zoals tijdens de laatste European race in Brandnertal. Hiermee heb ik mijn zelfvertrouwen gelukkig weer een beetje kunnen herpakken en kon ik positief het off-season ingaan.

Momenteel is de voorbereiding op het seizoen van 2020 in volle gang, zodat ik volgend jaar nog sterker aan de start sta! Natuurlijk is het voor mij als Nederlander erg lastig om mijn vaardigheden op de fiets te behouden, in verband met de niet bestaande trainingsmogelijkheden in ons land. Daarom zal ik ook meerdere keren naar het buitenland gaan om specifiek op vaardigheden te trainen. Nu gaan er grote positieve veranderingen plaatsvinden omtrent dit aspect, helaas kan ik hier alleen verder nog niet veel over zeggen. Zodra dit mogelijk is, zal ik dat vermelden in mijn komende blogs. Houd daarom de Talententuin-blog op de website van de Zwarte Cross in de gaten!
Mijn doelen voor volgend jaar verschillen niet veel van de doelen die ik afgelopen jaar had. Ik wil mij zo veel mogelijk kwalificeren voor de wereldbekers in Europa. Ook wil ik graag in de top meedraaien bij het Europees kampioenschap. Zoals het er nu naar uitziet, zal ik in maart mijn eerste wereldbeker-wedstrijd rijden in Portugal (Lousã).

Al mijn wedstrijdverslagen zijn te volgen op mijn socialmedia-kanalen, hier neem ik wekelijks de camera mee om alles op beeld vast te leggen. Om op de hoogte te blijven van al mijn resultaten en wedstrijden, kun je mij ook volgen op mijn Youtube-kanaal. Je kunt volledig gratis abonneren, hierdoor zal je nooit een video van mij missen!

Foto: Leopold Hermann, Traifocus Photography