Info over vaccinatie tegen pneumokokken op Prikwijzer.nl

REGIO - Prikwijzer.nl is de digitale hulp om te checken of pneumokokkenvaccinatie voor in uw geval wordt aanbevolen.

Het seizoen voor griep en longontsteking is weer begonnen. Daarom lanceert MSD Prikwijzer.nl. Hier vindt men informatie over de pneumokok en vaccinatie. Na het invullen van een vragenlijst weet men meer over mogelijke aanbeveling voor vaccinatie.

De Gezondheidsraad adviseert vaccinatie tegen pneumokokken voor 60-plussers, of volwassenen met een verminderde afweer. Deze vaccinatie kan (ernstige) infecties zoals longontsteking en hersenvliesontsteking voorkomen. De pneumokok is een bacterie die normaal gesproken in de neusholte zit. Gezonde mensen worden er niet ziek van. Maar vooral bij kinderen, 60-plussers en mensen met een verminderde afweer kan de bacterie tot infecties leiden. Elk jaar komen door de bacterie 2.600 tot 5.600 65-plussers in het ziekenhuis terecht met een longontsteking.

Voor wie meer wil weten over pneumokokkenziekte en vaccinatie zet Prikwijzer.nl alle informatie op een rijtje. Op de site kan men ook een vragenlijst invullen om meer te weten te komen over de mogelijke aanbeveling voor vaccinatie in uw situatie.