Knuffels uit de lappenmand

ZUTPHEN - Die leuke knuffel met maar één oor of oog, een loshangend pootje of staart, een gapend gat in zijn rug of kop waar de vulling uitpuilt. Haal ze tevoorschijn en kom ze oplappen tijdens het Repair Café op 30 november bij de Stadwerkplaats Zutphen. De vakkundige naaisters gunnen ze een nieuw begin voor een (klein)kind om mee te spelen of gewoon omdat ze zo mooi zijn om neer te zetten. Tussen 13:00 en 16:00 uur kan iedereen terecht aan De Waarden 309. Natuurlijk ook met andere kapotte apparaten, kledingstukken en gereedschap.


KBO Zutphen

ZUTPHEN - Dinsdag 3 december wordt bij de K.B.O. Zutphen Sinterklaas gevierd. De Sint zal langskomen. De leden wordt gevraagd zelf een cadeautje mee te nemen met gedicht. Aanvang: 14.00 uur. Plaats: Elisabeth, Geweldigershoek 39, Zutphen. Niet-leden zijn ook van harte welkom; van hen vragen wij een bijdrage van 2,50 euro.


Dance2 Connect

ZUTPHEN - Zaterdag 30 november van 20:00 tot 22:30 uur vindt bij De Kaardebol de try-out plaats van Dance2Connect. "Tijdens Dance2Connect ervaart men door middel van dans het lichaam anders. Je voelt je lichter, losser en vrijer. Wanneer dit gedeeld mag worden met iemand in een dans is er pure magie, flow en verbinding", aldus Anneke van Team 2Connect. Tijdens de avond zal de organisatie de deelnemers de chachacha leren. Aanmelden kan door te mailen naar Anneke.2Connect@gmail.com. In de bevestigingsmail ontvangt men een e-ticket. Toegang is geheel gratis, inclusief een hapje en een drankje. Meer informatie via het Facebook evenement: Dance2Connect – Try out.


Avond- gebeden

ZUTPHEN - Stadsklooster Zutphen organiseert elke maandagavond in de adventstijd een avondgebed in de Elisabethkapel. Iedereen is van harte welkom om samen stil te worden, samen te vieren, samen uit te zien en samen te hopen. Het eerste avondgebed zal zijn op maandag 2 december, waarna men in de adventsperiode wekelijks bij elkaar komt. Het avondgebed start om 20.00 uur in de St. Elisabethkapel (Tengnagelshoek 9).


Ewalt Nijsink (06-13428126)

www.stadskloosterzutphen.nl


Valpreventie

ZUTPHEN - Kom een nieuwe methode van valpreventie uitproberen tijdens de proefworkshops op vrijdag 6 en 13 december van 10.30 tot 11.30 uur op de Marspoortstraat 8a in Zutphen.

Als je ouder wordt is vallen een groot probleem. Eén vervelende val kan je leven dramatisch veranderen: niet alleen fysieke pijn en de naweeën van een val, maar vooral het kwijtraken van je zelfstandigheid en het voortaan afhankelijk moeten zijn van anderen. Vallen kun je niet voorkomen maar je kunt wel de val kans flink verkleinen. Ben je boven de 65 en wil je de onzekerheid bij het lopen en bewegen de baas worden? Kom dan langs en ervaar een nieuwe methode van valpreventie. Er worden verschillende technieken uit de vechtkunst gebruikt om benen sterker te maken, balansgevoel te verbeteren en bewuster te worden van de grond onder je voeten.

Aanmelden bij Thijs de Wit: 06-158 623 53 of stuur een mail naar info@hetnieuwefitworden.nl.


hetnieuwefitworden.nl