In gesprek over onzekere toekomst buurtcentrum

ZUTPHEN - De toekomst van buurtcentrum De Uitwijk is onzeker. Wijkteam de Zuidwijken wil inwoners mobiliseren om zich in te gaan zetten voor het wijkgebouw en houdt daarom woensdag 27 november om 19.45 uur een openbare vergadering. Het doel is om samen in gesprek te gaan over de mogelijkheden en mogelijke oplossingen. Aanmelden kan via wijkteamdezuidwijken@gmail.com of bel 0575-521908.

Begin november heeft het wijkteam de Zuidwijken een brief gestuurd naar B en W en de Raad van de gemeente Zutphen waarin ze haar zorg uitspreek over het voorbestaan van het buurthuis, het toekomstig beheer en de opknapplannen. De gemeente (als eigenaar van het pand) en Perspectief (als huurder/beheerder) kunnen nog steeds geen duidelijkheid geven over het toekomstig beheer van het pand. Verder zijn er nog bezuinigingen, verplichting opgelegd aan gemeente om kostprijsdekkende huur te berekenen, benodigde fondsen voor herinrichting en achterstallig onderhoud.

Het wijkteam gaat graag met wijkbewoners in gesprek over de leefbaarheid in de wijk, ideeën voor de toekomst en andere onderwerpen.