Zingeving en dementie

ZUTPHEN - Tijdens het Alzheimer Café Zutphen/Warnsveld op woensdag 20 november staat het thema 'zingeving en dementie' centraal. De bijeenkomst vindt van 19.30 tot 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur) plaats in Buurthuis De Uitwijk, De Brink 116 in Zutphen. De toegang is gratis.

Als de persoon met dementie steeds meer verliest van de zaken die belangrijk waren in het leven, wat blijft er dan nog over? Te gast is Piet van Middelaar uit Brummen. Hij zal nader ingaan op de vraag hoe hij het dementeringsproces van zijn inmiddels overleden echtgenote heeft ervaren en wat het voor hem heeft betekend. Tijdens zijn werkzame leven wat hij onder andere als geestelijk verzorger verbonden aan het groot Psychiatrisch Ziekenhuis in Wolfheze. Nu is hij beeldend kunstenaar. Voorjaar 2019 verscheen zijn gedichtenbundel 'Een wandelaar vraagt de weg'.

De bijeenkomst, georganiseerd door de afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland, is voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Men ontmoet lotgenoten en men kan met elkaar in gesprek over zaken die men meemaakt of bezighoudt. Voor meer informatie, neem telefonisch contact op of zie de website.


Alzheimer Oost-Gelderland; 06 – 13 51 44 11

alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland