De Vriendenkring. Foto: PR
De Vriendenkring. Foto: PR Foto:

Seniorenorkest 'De Vriendenkring' treedt op

ZUTPHEN - Op woensdagmiddag 27 november om 14.00 uur kan men komen genieten van een optreden van het seniorenorkest 'De Vriendenkring' uit Klarenbeek in het Buurtcentrum van het Bornhof aan de Hobbemakade 246 in Zutphen.

De Vriendenkring is in 1984 opgericht door de heren Henk Bakker uit Apeldoorn, Johan Buitenhuis uit Klarenbeek en Harm van Lente uit Gorssel. Het is een actief seniorenorkest, dat inmiddels tot één van de oudste van Gelderland behoort. Het doel van De Vriendenkring is: Zo lang mogelijk muziek blijven maken in een gezellige en ontspannen sfeer. Veel musicerende senioren sluiten zich tegenwoordig aan bij een seniorenorkest om samen met leeftijdgenoten op een ongedwongen manier hun muziekplezier met passie ten gehore te laten brengen.

Het harmonieorkest 'De Vriendenkring' bestaat momenteel uit ruim veertig muzikanten en staat onder de inspirerende leiding van dirigent Willy Beudel uit Groessen. Er zijn spelende leden die al tussen de 50 en 70 jaar muzikant zijn. Zij verzorgen diverse optredens in een woonplaats van een van de leden (een groot gebied tussen Wesepe, Apeldoorn –Delden) of tijdens een seniorenfestival. Zij spelen diverse muziek stijlen met een 'middelbare' moeilijkheidsgraad.

Iedereen is van harte uitgenodigd om bij dit optreden aanwezig te zijn.De entree bedraagt 3 euro p.p., inclusief een kop koffie of thee en een sapje in de pauze.

Voor verder informatie kan men de medewerkers Activiteiten & Welzijn van het Bornhof raadplegen tijdens kantooruren (maandag 13.00-16.00 uur en woensdag 9.30-12.00 uur) of via 06 - 536 753 98.