KORT

Cadeautjes- markt in de Lunette

ZUTPHEN - Zaterdag 16 november van 11.00 tot 15.00 uur is de jaarlijkse cadeautjesmarkt in de Lunette van Sutfene Coehoornsingel 3 te Zutphen.

Er staan kraampjes met sieraden, kaarten, parfum, vogelhuisjes, poppen , handgemaakte spulletjes kerststukjes en zelfs oliebollen en nog veel meer. Onder het genot van een kopje koffie of wat lekkers uit de brasserie, kan men genieten van harmonicamuziek verzorgd door Greet Schekman.

Kinderen zijn ook van harte welkom, speciaal voor hen zal de intocht van Sinterklaas op groot scherm te zien zijn en de kinderen kunnen ook leuke sinterklaasknutsels maken.

Groene Fair in het Lichtpunt

ZUTPHEN - Iedereen is van harte welkom op de Groene Fair op 16 november van 14.00 - 17.00 uur in Het Lichtpunt, Willem Dreesstraat 4 in Zutphen. Er is een kleding- en ruilbeurs, men kan spullen laten repareren bij het Repair Café en er is een duurzame, groene markt.

Goede modieuze kleding kan ingeleverd worden om te verkopen, boeken en stekjes om te ruilen. Defecte apparaten kunnen mee genomen worden naar het Repair-café.

Verder zijn er kramen van o.a. Kekkedinge, Aloë-Vera, HaRa, Tupperware, Zutphen Energie, Bakker Wiltink/YAM, boekhandel De Vonk, Huruma Meva , Het Nieuwe Hoen en verder nog informatieve stands over DIY en duurzame onderwerpen zorgen voor een gevarieerd aanbod.

Ook kan men genieten van een (h)eerlijk bakje koffie met wat lekkers erbij, of een kopje biologische soep. Van een aantal kraampjes gaat de winst naar de organisatie Solidaridad, die zich wereldwijd inzet voor duurzame, eerlijke productieketens.

Stekjes en boeken kunnen meegenomen worden naar de fair.

Informatie via Sisters.at.light@gmail.com of via Facebook of neem contact op met de organisatie Sisters@Light: Corina Westerhof 06-58916913 of Ellis Verbree 06-55876647.

Ervaar het openbaar vervoer

ZUTPHEN - Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een inloopspreekuur in Zutphen op vrijdag 22 november van 10.00 – 11.30 uur bij de gemeente Zutphen, Henri Dunantweg 1, Zutphen.

OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur veel gestelde vragen over reizen met bus en trein. Dit zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis. Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen.

Kijk op www.ervaarhetov.nl. voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten.

Voor vragen kan men bellen met 038-4540130, of een e-mail sturen naar: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.