Filmvertoning Cowspiracy en vegan proeverij

ZUTPHEN - Op vrijdag 15 november organiseert de Partij voor de Dieren een filmvertoning van de spraakmakende documentaire Cowspiracy: The Sustainability Secret. Michelle van Doorn, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Nijmegen, zal vooraf iets vertellen over de film. De bijeenkomst is voor iedereen gratis toegankelijk tussen 19.30 uur en 22.15 uur in Atelier 't Pakhuys in Zutphen.

Cowspiracy: The Sustainability Secret is een documentaire uit 2014, geregisseerd en geproduceerd door Kip Andersen en Keegan Kuhn. De film onderzoekt de impact van de veehouderij op het milieu en hoe (Amerikaanse en internationale) milieuorganisaties met die informatie omgaan, zoals Greenpeace, Sierra Club, Surfrider Foundation en Rainforest Action Network.

Tijdens de filmavond zal Michelle van Doorn, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Nijmegen, iets vertellen over het onderwerp en wat de rol van de politiek daarin is. Van Doorn: "In de loop der jaren is het besef gegroeid dat we één aarde tot onze beschikking hebben, maar dat het leven op aarde ernstig wordt bedreigd door de wijze waarop wij mensen die uitbuiten. Een zeer groot aandeel daarin vormt de toenemende vraag naar vlees en melk. Hoe kunnen wij als individuen daar een verschil in maken? Dat aandeel is groter dan je denkt."

Cowspiracy won tijdens het South African Eco Film Festival 2015 de Audience Choice Award. Ook won de film de Best Foreign Film Award op het Festival de films de Portneuf sur l'environnement.

Na afloop is er een veganistische proeverij die verzorgd wordt door het Zutphens Eethuis Safa.

Aanmelden via zutphen@partijvoordedieren.nl.