Aankomst Sinterklaas in Warnsveld

Aankomst Sinterklaas in Warnsveld

WARNSVELD - Zaterdag 16 november komt Sinterklaas rond 13.30 uur met de boot aan bij 'het Berkelbruggetje' aan de Rijksstraatweg in Warnsveld. Samen met zijn vrolijke pieten en 'Pretband 100% Warnsveld' gaat de stoet per koets richting Zorg- en Wooncentrum Den Bouw, waarna het na een korte stop verder gaat naar winkelcentrum Dreiumme. Hier wordt Sinterklaas rond 14.30 uur welkom geheten door Annemieke Vermeulen, burgemeester van Zutphen. Om 15.15 uur is de start van het Sint & Pietenfeest en de uitslag van de kleur & knutselplaat in De Scheperstee, Landweer 2, net achter Winkelcentrum Dreiumme.

Voor iedereen die Sinterklaas op de Dreiumme op wil wachten zijn er vanaf 14.00 uur diverse activiteiten op het winkelcentrum. Vanaf 13.00 uur kunnen kinderen cupcakes en bloempotjes versieren bij spIJS, ism RoZus.

Wil je ook kans maken op een meet & greet met Sinterklaas en zijn Pieten op 28 november, haal dan snel de kleur & knutselplaat bij de winkeliers op de Dreiumme, ga lekker knutselen en stop de plaat voor vrijdagavond 15 november in de speciale brievenbus bij Bakker van Zuijlen.


Je thuis voelen in de wijk

WARNSVELD - Het Platform Sociaal Domein Zutphen organiseert op vrijdag 22 november een bijeenkomst over 'je thuis voelen in de wijk'. De bijeenkomst is een vervolg op de bijeenkomst van 20 september , die als onderwerp had 'wonen en zorg '. Locatie: 't Nutsgebouw, Breegraven 1 in Warnsveld. Tijd: 9.30 (inloop 9.15 uur).

Een dak boven je hoofd en de nodige hulp(middelen) is, zo bleek in de laatste bijeenkomst, niet voldoende om te kunnen spreken van goed wonen. Goed wonen vraagt een omgeving waarin je je thuis kan voelen. Dit betekent o.a. laagdrempelige ontmoetingsplekken voor jong en oud, mogelijkheden om, ieder op eigen manier, mee te kunnen doen, deel te kunnen nemen aan diverse activiteiten.

Welke mogelijkheden biedt een buurt, een wijk. Vrijdag 22 november gaan we op zoek naar informatie, ervaringen, ideeën hierover. Ter inspiratie zijn er voor de pauze korte inleidingen, één over de betekenis van een wijkcentrum en één over zelfstandig en in eigen tijd uitvoeren van opdrachten, die passen bij de mogelijkheden, talenten.

Dorien Rüter vertelt over de ervaringen en mogelijkheden van een wijkcentrum als Waterkracht. Een centrum met een enthousiast team, dat een divers aanbod biedt en open staat voor wensen, mogelijkheden van bewoners. Doel: met het centrum het hart van de wijk willen vormen.

Stijn Wagenaar en Hadé Dulver vertellen over een gloednieuw initiatief: 'VoorLkaar'. Klussen ophalen bij werkgevers , die door mensen, die niet in een 'normale' arbeidsstructuur passen, zelfstandig en in eigen tijd uitgevoerd kunnen worden.

Na deze verhalen gaat men, na de koffie, met elkaar in gesprek over: wat kan een bijdrage leveren aan je thuis kunnen voelen in de wijk, wat vraagt dat o.a. van jezelf, van welzijnsorganisaties, overheid.

Geïnteresseerd en/of deelnemen, dan wordt aanmelden op prijs gesteld. psdzutphen@gmail.com