Famke Roelofs (rechts). Foto: PR
Famke Roelofs (rechts). Foto: PR

SZG naar Rayonkampioenschappen regio Oost

ZUTPHEN - Op 9 november werden in Lochem de Rayonkampioenschappen voor meisjes Pre-instap t/m Pupil2 gehouden in de categorie R3, X-oefenstof, D4, D3, D2 en D1.
Voor SZG deden er negen meisjes mee.

In wedstrijd 2 turnden Famke Roelofs in Pupil1 D1. En Hülya de Jonge in Pupil1 D4. Famke had veel zin in de wedstrijd en mocht beginnen op sprong. Daar liet zij een mooie overslag en een salto zien. Op brug liet ze mooie zwaaien zien en op balk turnde ze een nette oefening. Als laatste mocht ze naar de lange mat, hier liet ze een mooie arabier flikflak en overslag zien. Hülya vond het heel spannend want het was haar allereerste wedstrijd. Ze maakte twee nette zweefrollen op sprong wat het tweede cijfer op dit toestel opleverde. Allebei vielen ze uiteindelijk in de prijzen. Famke mocht op het podium komen voor de gouden medaille en Hülya kreeg de bronzen medaille omgehangen.

In wedstrijd 3 was het in de ene baan de beurt aan Kiki Schreuder in Pupil2 D4 en in de andere baan lieten Thura en Ronja Hartman, Luna Hermsen, Isabelle Sessink en Shania van Ingen in Pre-instap X en Jet ten Velde in Instap X hun kunnen zien. Ook voor Thura en Ronja was het hun eerste wedstrijd, maar van spanning was bij hen weinig te merken. Ze hebben het allebei heel goed gedaan met respectievelijk een 10de en 13de plaats. Luna werkte heel netjes en haalde het zelfde puntenaantal als Thura, dus waren zij gedeelde 10de. Isabelle werkte een beetje rommelig, op brug dacht ze na het stukje aan de hoge ligger dat ze klaar was, maar hoorde van assistente Chloë dat ze ook nog aan de lage moest. Ze sprong erop terwijl ze best de borstwaartsom kan en vergat de ondersprong. Er had dus meer ingezeten dan de 18de plaats. Shania had pech dat haar eerste sprong helemaal mis ging, maar omdat het gemiddelde van de twee sprongen telt werd haar cijfer zo 5-6 punten lager dan normaal. Hierdoor belandde zij op de 20ste plaats. Jet werkte op alle toestellen heel netjes, ze was helaas op brug twee onderdelen vergeten wat haar 4 punten kostte. Hierdoor werd ze 6de. Voor Kiki waren met name de balk en lange mat een uitdaging, lange oefeningen die lastig te onthouden waren. Maar ze deed het heel goed, met zelfs een tweede cijfer op balk. Wat haar uiteindelijk een 5de plaats opleverde.