Rembrandts techniek aan de hand van
onderzoek, restauratie en reconstructie

Lezing bij Kunstkring Gorssel

GORSSEL - Speciaal voor het Rembrandtjaar geeft Michel van de Laar een lezing bij de Gorsselse Kunstkring in Residentie de Roskam, Hoofdstraat 26 in Gorssel. Aanvang 20.00 uur.

Van de Laar (1966) werkte 25 jaar lang als restaurator van schilderijen in het Rijksmuseum. Hij restaureerde daar o.m. De Staalmeesters en Jeremiah treurend over de verwoesting van Jeruzalem. In 1990 werkte hij zelfs aan de Nachtwacht. In zijn eigen atelier restaureerde hij voor een particuliere klant één van Rembrandts Christuskoppen, een schilderijtje dat onlangs in Londen door Sotheby's werd geveild en werd gekocht door Louvre Abu Dhabi.

Van de Laar was ook te zien in de succesvolle tv-serie "Het Geheim van de Meester" (Avrotros) waarin diezelfde Jeremiah maar ook het Portret op jeugdige leeftijd van Rembrandt werden gereconstrueerd. Tevens was hij verantwoordelijk voor de veroudering van de reconstructies. Michel van de Laar werkt sinds 1978 in de familietraditie die door zijn grootvader in 1912 is begonnen. Sinds 2014 werkt hij als zelfstandig restaurator in 's Hertogenbosch en Amsterdam.

Niet-leden zijn welkom. Zij betalen 10 euro per persoon aan de zaal. Plaatsen reserveren is niet mogelijk. De zaal is open vanaf 19.30 uur.